NORDIX - Journeys & Experiences

Ευρώπη : Βόρεια Ευρώπη

εκτύπωση

Αρκτική

Το Svalbard είναι ένα αρχιπέλαγος στην Αρκτική, το οποίο αποτελεί το Βορειότερο σημείο της Νορβηγίας. Γεωγραφικά βρίσκεται στα μισά μεταξύ Ευρωπαϊκής Ηπείρου και Βορείου Πόλου. Το σύμπλεγμα νησιών του έχουν βόρειο υψόμετρο 74° -  81° (και άρα βρίσκονται εντός του αρκτικού κύκλου). Το μεγαλύτερο νησί είναι το (σύμπλεγμα) Spitsbergen και η πρωτεύουσά του το Longyearbyen, και περιλαμβάνει πολλά ακόμα ερευνητικά κέντρα και Σταθμούς, και καταφύγιο πουλιών.
Αρχικά τα νησιά του αρχιπελάγους κατοικήθηκαν σαν βάσεις φαλαινοθηρίας, τον 17ο – 18ο αιώνα όμως εγκαταλείφθηκαν. Στις αρχές του 20ου αιώνα έγινε δημοφιλής προορισμός χρυσοθηρίας και σχηματίστηκαν οι πρώτοι οικισμοί.
Από 1925 ανήκει στο Βασίλειο της Νορβηγίας και αποτελεί Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη και Αποστρατικοποιημένη περιοχή. Έρευνα και Τουρισμός είναι τα κύρια έσοδα . Δεν υπάρχουν δρόμοι παρά οι συγκοινωνίες γίνονται δια μέσου οχημάτων χιονιού, αέρος και θαλάσσης και το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τις περιοχές είναι το Longyear.

Το κλίμα είναι αρκτικό αλλά έχει σημαντικά ψηλότερες θερμοκρασίες από άλλες περιοχές ίδιου υψομέτρου. Η χλωρίδα είναι προσαρμοσμένη στην φτωχή ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια του χειμώνα και αποτελείται από πλούσια άγρια ζωή, όπως θαλασσοπούλια, πολικές αρκούδες, ταράνδους και μεγάλα θηλαστικά όπως φάλαινες. Το 60% του αρχιπελάγους είναι παγετώνες και η γεωλογία των νησιών βρίθει από φιόρδ.

Το Spitsbergen βρίσκεται στη μέση του Αρκτικού Κύκλου, ο Ήλιος Απρίλιο με Αύγουστο δεν δύει, ενώ Οκτώβρη με Φλεβάρη δεν ανατέλλει  καθόλου. Από Νοέμβριο έως Ιανουάριο η αρκτική νύχτα είναι τόσο σκοτεινή που υπάρχει τεχνητός φωτισμός σε 24ωρη βάση!

Ο Σταθμός BASECAMP ISFJORD λειτουργεί ως ξενοδοχείο και βρίσκεται στο πιο ακραίο μέρος του Isfjord στην όμορφη ακτή Nordenskiφld που πλαισιώνεται από μεγαλοπρεπή βουνά ανοικτή θάλασσα στο Ακρωτήριο Cape Linné. Ο πρόσφατα ανακαινισμένος ραδιοσταθμός έχει γοητευτικά και άνετα δωμάτια με φανταστική θέα, ένα σαλόνι με μια εστία και μια μοναδική και ενδιαφέρουσα ιστορία. Μέχρι μερικά έτη πριν, ο ραδιοσταθμός ήταν μια σημαντική σύνδεση για τις τηλεπικοινωνίες μεταξύ του Svalbard και του υπόλοιπου κόσμου. Η περιοχή που περιβάλλει το ραδιοσταθμό έχει μια εξαιρετική πανίδα και ένα καταφύγιο πουλιών όπου βρίσκουμε πουλιά να φωλιάζουν παντού. Κατά μήκος της ακτής των Θαλασσοβατών και των γλάρων μπορεί κανείς να δει  τα θαλασσοπούλια να καταδύουν για τροφή μαζί με χιλιάδες πουλιά πολλών διαφορετικών ειδών...

Το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ BASECAMP TRAPPER είναι τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης Longyearbyen, κοντά στα μπαρ, τα εστιατόρια, την τράπεζα και τις αγορές . Το ξενοδοχείο έχει διακόσμηση παραδοσιακή - ρουστίκ και είναι επιπλωμένο με τοπικά φυσικά υλικά, ξύλο, πέτρες και δέρματα φώκιας. Όλα τα δωμάτια περιέχουν τα χωριστά και καλά εξοπλισμένα λουτρά και άριστα κρεβάτια. Πολυτέλεια σε ένα τραχύ περιτύλιγμα! Ένα απόγευμα στην ταξιδιωτική του λέσχη ή το άνετο σαλόνι του θα σας δώσει μια ήρεμη και γαλήνια αίσθηση. Η αυθεντική ατμόσφαιρα σας δίνει μια ευκαιρία να ανακουφίστείτε από την πίεση, να ξεχάσετε  τη σύγχρονη κοινωνία και να επικεντρωθείτε στις συγκινήσεις μέσα σας. Περιβάλλεστε από βιβλία, εικόνες και τα χειροποίητα αντικείμενα που εξηγούν την ιστορία και τη ζωή  στο Svalbard και την Αρκτική. Μέσω του γυάλινου ταβανιού στη «σοφίτα κονιάκ» μπορείτε να απολαύσετε το αρκτικό φως και να δείτε τα βουνά που περιβάλλουν μας.

BASECAMP -  ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΣΚΗΝΩΝ : Περιβάλλεται από απότομα βουνά και παγετώνες, όπου και κατασκηνώνουμε και στήνουμε τις σκηνές μας. Έξω εδώ είμαστε μόνοι με την άγρια ζωή! Η δυτική ακτή του Isfjord είναι εκπληκτικά όμορφη και στεγάζει πλούσια άγρια πανίδα. Στα νερά εδώ υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα να «πετύχουμε» οι φάλαινες, ή  θαλάσσιους ίππους, ή ακόμα και τον Βασιλιά της Αρκτικής,  την  Πολική Αρκούδα!. Τάρανδοι και αλεπούδες είναι θαμώνες και συχνό θέαμα καθώς ψάχνουν για τροφή το καλοκαίρι, προκειμένου να αποθηκεύσουν λίπος για τον δύσκολο χειμώνα. Χιλιάδες πουλιά πετούν από πάνω ενώ απολαμβάνουμε τα πλήρη γεύματά μας δίπλα από φωτιά. Περνάμε τις νύχτες στους θερμούς υπνόσακους μας μέσα στις καλοστημένες σκηνές της αποστολής μας. Τους θερινούς μήνες, κατά τη διάρκεια των ωρών της νύχτας, ο ήλιος είναι ακόμα ψηλά (φαινόμενο του Ήλιου του Μεσονυχτίου). Μπορείτε να δοκιμάσετε την ηρεμία της Αρκτικής: όταν κοιμάται η νύχτα …μια αληθινά θαυμάσια εμπειρία!3 Hμέρες Χειμερινή Περιπέτεια : Επιστροφή του Ήλιου Σταθμός ISFJORD + Ακρωτήριο Linné -ΑΝΕΝΕΡΓΟ-
Κρουαζιέρα Αρκτικής: Μπέργκεν - Σπιτσμπέργκεν, καλοκαίρι 2018, 12 μέρες!
Κρουαζιέρα Αρκτικής: Πολικές Αρκούδες, Νησιά και Φιόρδ! Αύγουστος 2016, 12 μέρες με 2 διανυκτερεύσεις στο Όσλο ΔΩΡΟ!
Κρουαζιέρα Νορβηγικά Φιόρδ, Σκοτία, Δανία, Ισλανδία & Σουηδία, 12 μέρες. -ΑΝΕΝΕΡΓΟ-
7 μέρες Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία! Τρόμσο, Kρουαζιέρα Βόρειο Ακρωτήρι, Κίρκενες, Όσλο! 17/11/2017!
7 μέρες Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία! Τρόμσο, Kρουαζιέρα Βόρειο Ακρωτήρι, Κίρκενες, Όσλο! 17/11/2017!
Κρουαζιέρα Νορβηγικά Φιόρδ & Βόρειο Ακρωτήρι, 6 ή 7 μέρες και 11 ή 12 ημέρες!
Κρουαζιέρα Νορβηγικά Φιόρδ & Βόρειο Ακρωτήρι, 6 ή 7 μέρες και 11 ή 12 ημέρες!
Νορβηγία, 7 ημέρες Όσλο, Μπέργκεν, Ålesund, Trondheim!
Πρωτοχρονιά 2012: Κρουαζιέρα Νορβηγική ακτή, Αρκτικές πόλεις & Β.Ακρωτήρι! 12 μέρες
Πάσχα στη Νορβηγία με Κρουαζιέρα στα Φιόρδ! 7 ημέρες Όσλο, Μπέργκεν, Ålesund, Trondheim! Αναχώρηση Πάσχα 2016: 27/04!
Νορβηγία, 9 μέρες με κρουαζιέρα: Ατέλειωτο Φως & Ατμοσφαιρικά Φιόρδ! -ΑΝΕΝΕΡΓΟ-
Discovering Greece, Incoming Tourism
κρουαζιέρες φιορδ βορειο σελας μεσογειος ευρωπη