Θαύματα της Νότιας Ισλανδίας – Ρέικιαβικ με Ελληνόφωνο συνοδό, 7 ημέρες 13-19/08

Εξερευνούμε τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην Νότια Ισλανδία. Αυτό το ταξίδι επικεντρώνεται σε οργανωμένες ημερήσιες εκδρομές στην Νότια Ισλανδία, όπου και θα μείνουμε 6 νύχτες.

Υπάρχουν προαιρετικές εκδρομές και δραστηριότητες που μπορείτε να συμμετέχετε ή να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε πεζοπορία ή ακόμη και να χαλαρώσετε κάνοντας ένα παραδοσιακό ιαματικό μπάνιο.

HIGHLIGHTS και Εμπειρίες:
 • Προαιρετικές εκδρομές, δραστηριότητες και ελεύθερος χρόνος διαμορφωμένος ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες.
 • Παγετώνας Vatnajökull.
 • Εύκολο ταξίδι και διαδρομή που έχουν διαμορφωθεί στα μέτρα και τις ανάγκες όλων.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ:

Θαύματα της Νότιας Ισλανδίας – Ρέικιαβικ με Ελληνόφωνο συνοδό, 7 ημέρες 13-19/08

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: €2210 + €490 φόροι αεροδρομίων
Επιβάρυνση μονόκλινου €580

Το Πρόγραμμα


1Η ΜΕΡΑ ΑΦΙΞΗ ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ  HELLA – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣH.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και άμεση μεταφορά στη Μπλέ Λίμνη, είσοδος για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα από τα πιο φημισμένα spa στην φύση που λειτουργούν όλο το χρόνο και που πρέπει να κλείσεις ραντεβού σε πολλές περιπτώσεις και μήνες πριν. O δρόμος παραλιακά μας οδηγεί στο GRINDAVIK όπου θα κάνουμε στάση για fish and chips. Περνάμε το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Eyrabakki, την Hella, το Hvollsvollur έχοντας  πάντα στα αριστερά μας το παντοδύναμο και γνωστό ηφαίστειο Hekla, το βράδυ άφιξη στο σημείο διανυκτέρευσης

2Η ΜΕΡΑ NOTIA ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ, Seljalandfoss, Skogafoss.
Πρωινό και η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο πρώτο καταρράκτη του ταξιδιού μας, τον Seljalandfoss και ίσως κάποιος ανακαλύψει τον κρυμμένο Gljúfrafoss και τον παντοδύναμο καταρράκτη  Skogafoss. Επίσκεψη του Παγετώνα Sólheimajökull και της Μαύρης Παραλίας με την σπηλιά από Βαλσάτη. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα puffins με τις μικρές πτήσεις και την ζωή στην θάλασσα. Στάση για καφέ στο Βικ. Συνεχίζουμε με μικρή στάση στο Πάρκο Μνήμης Laufskálavarða Στάση για γεύμα σε ένα μικρό εκτός δρόμου εστιατόριο.. Ξεκούραση και μέσα από τα λιβάδια της Λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από το Dverghamrar και το Haoldukvisl που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Άφιξη στις 6,15μμ στην λίμνη των Παγετώνων, Jokulsarlon, στο νότιο τμήμα του πάρκου. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες.

Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει, αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα.

Προτείνουμε μια βόλτα στη λίμνη με τις αμφίβιες βάρκες – Απολαύστε το θέαμα κι αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον παγετώνα Vatnajökull, το τοπίο είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως στο πάρκο Vatnajökull, ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της χώρας  που ιδρύθηκε το 2008. Καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπη. Εδώ η μάχη μεταξύ πάγου και της φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και το οποίο δημιουργήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας.

Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ – ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ Skaftafell, Hufnafoss, Magnusarfoss, Svartifoss. Fjaðrárgljúfur.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η περιπέτεια συνεχίζεται.  Περνάμε την κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημύρα που ακολούθησε γέφυρα-μνημείο Skeiðará Bridge.
Θα επισκεφθούμε το πάρκο Skaftafell και τους καταρράκτες Hufnafoss, Magnusarfoss και τον Μαύρο Svartifoss. Στάση στην διαδρομή για να περπατήσουμε το φαράγγι Fjaðrárgljúfur. Μικρή στάση για καφέ πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας Hvolsvollur

4Η ΜΕΡΑ ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, KEIRID, Gulfoss, Μεγάλος Πίδακας Geyser, Pingvellir, Fontana
Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του Χρυσού Κύκλου. Θα γνωρίσουμε την  «εξοχή της Ισλανδίας» αρχίζοντας από το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού.
Στο δρόμο μας το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια στην περιοχή. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση».
Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930.
Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο.
Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.
Συνεχίζουμε για το Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη , έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι.
Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται Ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε  έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη του κρατήρα KEIRID.

Διανυκτέρευση στο Reykjavik.

5Η ΜΕΡΑ - Langjokull Víðgelmir Snaefell, Glannifoss, Kirkjufellsfoss, Reykjavik.
Σήμερα θα έχουμε την δυνατότητα για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Θα έχουμε την ευκαιρία, μοναδική στη ζωή για πολλούς, να απολαύσουμε ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου! Θα δούμε  τον δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας  από το εσωτερικό του! Πριν δημιουργηθούν οι σήραγγες στον παγετώνα Langjokull κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να δει το όμορφο μπλε του πάγου στην καρδιά ενός παγετώνα. Θα επιβιβαστούμε  σε ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα για να εξερευνήσουμε το περιβάλλον, να απολαύσουμε τη θέα για να καταλήξουμε μέσα στον παγετώνα και να βιώσουμε την ομορφιά του  από τα βάθη του! Μαζί με τον έμπειρο οδηγό μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής,  θα απολαύσουμε την εμπειρία στο έπακρο.

Στην συνέχεια θα κάντε μια βόλτα στην εντυπωσιακή σωλήνα λάβας Víðgelmir με τη βοήθεια όλων των νέων διαδρόμων πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό, καθώς και με την καθοδήγηση συστήματος φωτισμού τελευταίας τεχνολογίας
Διασχίζοντας την πόλη Borgarnes  και άφιξη στο Ρέυκιαβικ το βράδυ. Διανυκτέρευση.

Κόστος προαιρετικής εκδρομής. (Langjokul + Lava cave 335ευρώ)

6Η ΜΕΡΑ – ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ.
Πρωινό και ξενάγηση της πόλης.  Η ξεναγός θα μας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου’. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία Hallgrνmskirkja, στο κέντρο της πόλης Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Η ξενάγηση τελειώνει στο λιμάνι.
Ο Ingolfur Arnarson, ο πρώτος άποικος της Ισλανδίας, έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, όπου βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

Σήμερα απολαύστε εάν θέλετε και την ησυχία της πόλης ή απολαύστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήρια της που θερμαίνονται από  τις φυσικές Θερμές πηγές.

Το μεσημέρι προτείνουμε «κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα. Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν  τις μπλέ φάλαινες σε ένα μεγάλο ποσοστό. Διάρκεια εκδρομής: περίπου 4 ώρες. Κόστος 100 ευρώ

Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής


Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου στην Ισλανδία

Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου: Νύχτα δίχως νύχτα! Η Χώρα του 'Ήλιου του Μεσονυχτίου’ αφορά ένα πραγματικό ατμοσφαιρικό και αστρονομικό φαινόμενο των περιοχών πλησίον του Βόρειου και Νότιου πόλου, της Σκανδιναβίας (κυρίως στον Αρκτικό Κύκλο), της Ανταρκτικής και του Καναδά, όπου εμφανίζεται στα γεωγραφικά πλάτη εντός των δύο αρκτικών κύκλων. Στις περιοχές αυτές, κατά τους θερινούς μήνες, ο ήλιος είναι ορατός επί 24 συνεχόμενες ώρες.
Το φαινόμενο αυτό βιώνουν οι κάτοικοι της Αλάσκα, του Βορείου Καναδά, της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας, βορείων επαρχιών της Ρωσίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας και οφείλεται στην κλίση του κάθετου άξονα της Γης κατά 23°26' ως προς το επίπεδο περιστροφής της γύρω από τον Ήλιο. Η διάρκειά του εξαρτάται από το γεωγραφικό πλάτος, από το οποίο το παρατηρούμε. Όσο πιο κοντά είναι ο παρατηρητής στο βόρειο ή το νότιο πόλο, τόσο περισσότερο διαρκεί
Το αντίθετο φαινόμενο ονομάζεται Πολική Νύχτα και παρατηρείται το χειμώνα στις ίδιες περιοχές. Η διάρκειά του είναι η ίδια με τον Ήλιο του Μεσονυχτίου. Κατά τη διάρκειά της, ο ήλιος βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα και το φως είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Η αληθινή μαγεία του Ήλιου του Μεσονυχτίου όμως δεν περιορίζεται μόνο στην περίοδο κατά την οποία ο ήλιος δεν δύει καθόλου, αλλά στην ομορφιά του φωτός που επιμένει τινάζοντας τις αχτίδες του στο τοπίο την περίοδο που ακολουθεί.
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρέικιαβικ-Αθήνα μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού
 • Όλες οι μεταφορές όπως περιγράφονται κατά την άφιξη και την αναχώρηση
 • 6  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων
 • Πρωινό καθημερινά
 • Είσοδος στην Blue Lagoon
 • Ξενάγηση/Περιήγηση της πόλης του Ρέικιαβικ με τοπικό ξεναγό
 • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

Πτήσεις:

13/08

ATHENS STOCKHOLM

AEGEAN

09.10 – 11.55

13/08

STOCKHOLM REYKJAVIK

ICELANDAIR

14.20 – 15.30

19/08

REYKJAVIK COPENHAGEN

WOW AIR

06.30 – 11.45

19/08

COPENHAGEN ATHENS

NORWEGIAN

15.05 – 19.10

 • Φόρους αεροδρομίων (€490)
 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
 • Είσοδοι σε μουσεία.
 • Φιλοδωρήματα
 • Αχθοφορικά.
Προαιρετικά
 • «Κυνήγι θέασης φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα.
Ισλανδία:
Η Ισλανδία είναι νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία. Ο πληθυσμός της είναι 320.543 κάτοικοι, με βάση εκτιμήσεις του 2009, και πρωτεύουσά της το Ρέυκιαβικ.
Πρωτεύουσα: Ρέικιαβικ
Κωδικός κλήσης: +354
Νόμισμα: Κορόνα Ισλανδίας
Πληθυσμός: 320.137 (2012) Παγκόσμια Τράπεζα
Πρόεδρος: Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον
Εθνικός ύμνος: Lofsöngur
Επίσημη γλώσσα: Ισλανδική γλώσσα
Κορόνα Ισλανδίας