NORDIX - Journeys & Experiences

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΑΛΤΙΚΗΣ & ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ. Ελσίνκι, Ταλλίν, Στοκχόλμη - Κρουαζιέρα Βαλτικής, Όσλο – Μπέργκεν - Φιόρδ, Κοπεγχάγη. Αναχώρηση 07/08.

Αεροπορική εκδρομή Σκανδιναβικές Πρωτεύουσες 11 Ημέρες! ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΑΛΤΙΚΗΣ & ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 07/08

Τιμές:
ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:  1430€
Eπιβάρυνση μονόκλινου :   590€

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 10/07
ΕΚΠΤΩΣΗ 100€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

ΠΤΗΣΕΙΣ
07/08  ΑΘΗΝΑ- ΕΛΣΙΝΚΙ
Α3 816   13.15 – 17.00
17/08  ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ –ΑΘΗΝΑ
Α3 811   16.35 - 20.40

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΕΛΣΙΝΚΙ
SCANDIC GRAND MARINA  ή παρόμοιο
ΤΑΛΛΙΝ
HOTEL BARON  ή παρόμοιο
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
BEST WESTERN KARLAPLAN  ή παρόμοιο
ΜΠΕΡΓΚΕΝ
HOTEL COMFORT HOLBERG  ή παρόμοιο
ΟΣΛΟ
HOTEL COMFORT BORSPARK  ή παρόμοιο
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
FIRST MAYFAIR  ή παρόμοιο
contact
Το πρόγραμμα

1η μέρα: Αθήνα – Ελσίνκι - Πτήση για Φινλανδία
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχωρούμε για Ελσίνκι. Άφιξη στο αεροδρόμιο από όπου θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για την τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση μας για μία πρώτη γνωριμία με την ¨κόρη της Βαλτικής¨.

2η μέρα: Ελσίνκι - Tαλλίν
Μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την Φινλανδική πρωτεύουσα. Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα δούμε  την ορθόδοξη εκκλησία του Ουσπενσκι με τον χαρακτηριστικό πράσινο τρούλο, την μητρόπολη του Νικολάου, το μνημείο του μουσουργού Σιμπέλιους, την κεντρική λεωφόρο Εσπλανάντεν και το Ολυμπιακό Στάδιο με το άγαλμα του Πάαβο Νούρμι και την εκκλησία χτισμένη μέσα στο βράχο.Στη συνεχεια επιβίβαση στο πλοίο  για το παραμυθένιο Ταλλίν της Εσθονίας. Αφού περιηγηθούμε στην αξιοθαύμαστη πόλη, έχουμε την δυνατότητα για βόλτες και αγορές.Μεταφορά στο ξενοδοχείο.Τακτοποίηση στα δωμάτια και βραδυνή βόλτα.

3η μέρα:  Ταλλίν - Στοκχόλμη – Εν πλω
Ξενάγηση - Κρουαζιέρα Βαλτικής
Μετά το πλούσιο πρωινό μας ξενάγηση. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για μία φανταστική κρουαζιέρα με προορισμό την Στοκχόλμη. Διανυκτέρευση εν πλώ.

4η μέρα: Στοκχόλμη Ξενάγηση πόλης-Ουψάλα-Σιγκτούνα
Πρωινό στο πλοίο και αποβίβαση  στην Σουηδική πρωτεύουσα που είναι χτισμένη σε 14 νησίδες.Στην πανοραμική ξενάγηση της πόλης θα δούμε τη ¨Γκάμπλα Σταν¨ την παλιά μεσαιωνική πόλη, το Δημαρχείο με την εντυπωσιακή ¨Χρυση Αίθουσα¨, όπου γίνονται οι απονομές των βραβείων Νόμπελ και τα νεοκλασικά κτίρια στο Βασιλικό Παλάτι και το Εθνικό Μουσείο.Στη συνέχεια επίσκεψη στην Ουψάλα με το τεράστιο αστεροσκοπείο της, το διάσημο Πανεπιστήμιό της και τον μεγάλο Καθεδρικό του 14ου αιώνα.Σύντομη περιήγηση  και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να  επισκεφτούμε την αρχαιότερη πόλη της Σουηδίας με έτος ίδρυσης το 960 μ.Χ, τη Sigtuna. Στην περιήγησή μας θα δούμε το μικρότερο δημαρχείο της Σουηδίας,το μουσείο με την ιστορία του χωριού,τη λίμνη Μalaren που περνά μέσα από το χωριό.Μπορείτε να χαλαρώσετε και να πιείτε μια ζεστή σοκολάτα το καφέ της θείας Brum ή στην τοπική διάλεκτο Τant  Burns Kaffestuga το οποίο λειτουργεί από το 1600 και προσφέρει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές και ζεστά ροφήματα.Εχει βραβευτεί ως ένας από τους καλύτερους φούρνους και καφετέριες της χώρας Επιστροφή στη Στοκχόλμη.Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας ,τακτοποίηση στα δωμάτια .Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Στοκχόλμη (ελεύθερη μέρα)
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην πόλη με τα περισσότερα μουσεία (πάνω από 70 μουσεία) με πιο γνωστό του Vasamuseet με το εντυπωσιακό πολεμικό καράβι.Επίσης μπορείτε να κάνετε βόλτα με το μετρό μιας και από μόνο του είναι αξιοθέατο.Μία ακόμα ενδιαφέρουσα επίσκεψη είναι οι κήποι του Σουηδού Μίλλες με τα ωραία γλυπτά.Για το βράδυ απολαύστε τη μπύρα σας στις γραφικές παμπ..Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Στοκχόλμη – Oσλο
Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας επιβίβαση στο τρένο για μια εκπληκτική διαδρομή με προορισμό την πρωτεύουσα της Νορβηγίας το Οσλο.Αφιξη και ξεκινάμε για μία πανοραμική ξενάγηση  στην πολύ ενδιαφέρουσα πόλη. θα δούμε το Δημαρχείο, την Βουλή, τα Ανάκτορα  και το πάρκο Φρόγκνερ με τα περίεργα γλυπτά του Βίγκελαντ.. Συνεχίζουμε για το Μουσείο Πολιτισμού των Βίκινγκς με τα καλοδιατηρημένα καράβια.Μεταφορά στο ξενοδοχείο,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

7η μέρα:ΟΣΛΟ (ελεύθερη μέρα)
Πλούσιο πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην πόλη ή εκμεταλευτείτε τον  για μια κρουαζιερά στο φιορδ του Οσλο.Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Οσλο – κρουαζιέρα Σογκενφιόρδ - Μπέργκεν.
Πρωινό και αναχωρούμε με το τρένο για το Φλαμ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για μία υπέροχη μίνι κρουαζιέρα στο μεγαλύτερο και ομορφότερο Νορβηγικό Φιόρδ ,το Σογκενφιορδ. Άφιξη στο Γκουντβάγκεν και επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν για να μεταφερθούμε στο Μπέργκεν. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη. Προτείνουμε να δείτε την απολαυστική θέα της πόλης από το λόφο Φλόγκεν.

9η μέρα: Μπέργκεν – Κοπεγχάγη (αεροπορικώς)
Πλούσιο πρωινό και ξεκινάμε για μία πανοραμική ξενάγηση στην πασίγνωστη πόλη. Θα γνωρίσουμε το χαριτωμένο Δημαρχείο, την εκκλησία Φαντοφτ, το σπίτι του συνθέτη Γκρηγκ και την γραφική ψαραγορά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωεύουσα της Δανίας την Κοπεγχάγη .Αφιξη,μεταφορά στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.

10η μέρα: Κοπεγχάγη (Ξενάγηση πόλης)
Πρωινό και πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Δανίας. Στην χαρούμενη πόλη θα γνωρίσουμε την Βουλή, το επιβλητικό δημαρχείο, το Εθνικό μουσείο, τον Κυκλικό Πύργο, τα Ανάκτορα και το σήμα κατατεθέν της πόλη το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο ,τακτοποίηση στα δωμάτια. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για βόλτα και αγορές. για την βραδυνή μας βόλτα προτείνουμε επίσκεψη στο γραφικό ¨Τίβολι¨ με τα πολυάριθμα ¨καφέ¨ και εστιατόρια.

11η μέρα: Κοπεγχάγη – Αθήνα
Πλούσιο πρωινό  ελεύθερος χρόνος και νωρίς το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου αναχωρούμε για την πτήση της επιστροφής . Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, τέλος εκδρομής.
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ελσίνκι & Κοπεγχάγη - Αθήνα με AEGEAN AIRLINES
 • Αεροπορικό εισιτήριο Μπέργκεν – Κοπεγχάγη
 • Εισιτήρια τρένων
 • Μεταφορές & ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
 • Κρουαζιέρα Βαλτικής σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες
 • Μίνι κρουαζιέρα στα Φιορδ διάρκειας 2,5 ωρών
 • Εκδρομή στην Ουψάλα και στη Σιγκτούνα
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός της εταιρείας μας
 • Ασφάλιση αστικής & επαγγελματικής ευθύνης βάση προεδρικού διατάγματος
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 230€
 • Είσοδοι σε Μουσεία, Ανάκτορα, αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κ.λ.π
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό
Κοπεγχάγη Δανίας: Δανική Κορώνα DKK
Μπέργκεν Νορβηγίας: Το νόμισμα είναι η Κορώνα (krone – πληθυντικός kroner), NOK. Μια νορβηγική κορώνα διαιρείται σε 100 ore.
Στοκχόλμη Σουηδίας: Σουηδική Κορώνα «krona», υποδιαιρείται σε 100 öre.
Ελσίνκι Φιλανδίας : Ζώνη του Ευρώ!
Discovering Greece, Incoming Tourism
κρουαζιέρες φιορδ βορειο σελας μεσογειος ευρωπη