NORDIX - Journeys & Experiences

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά τις Νότιας Ισλανδίας με Ελληνόφωνο ξεναγό!

Εξερευνούμε τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Νότιας Ισλανδίας. Αυτό το ταξίδι επικεντρώνεται σε καθημερινές εξορμήσεις στη Νότια Ισλανδία. Ένα ξεκούραστο πρόγραμμα με ηφαίστεια, παγετώνες, καταρράκτες και πολλά άλλα γεωλογικά θαύματα.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 24/06/18

ΤΙΜΕΣ
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 1915€
Επιβάρυνση μονόκλινου 430€


contact
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ (24.06): ΑΦΙΞΗ ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ HELLA – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣH
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και άμεση μεταφορά στη Μπλέ Λίμνη, είσοδος σε ένα από τα πιο φημισμένα spa στην φύση που λειτουργούν όλο το χρόνο για να απολάυσετε στην φύση το πιο ιδιάιτερο μπάνιο της ζωής σας. O δρόμος παραλιακά μας οδηγεί στο GRINDAVIK. Περνάμε το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Eyrabakki, και καταλήγουμε στην Hella όπου θα διανυκτερέυσουμε στην ευρύτερη περιοχή


2Η ΗΜΕΡΑ (25.06): ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ, SELJALANDFOSS, SKOGAFOSS
Πρωινό και η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο πρώτο καταρράκτη του ταξιδιού μας, τον Seljalandfoss και ίσως κάποιος ανακαλύψει τον κρυμμένο Gljúfrafoss και τον παντοδύναμο καταρράκτη  Skogafoss. Επίσκεψη του Παγετώνα Sólheimajökull και της Μαύρης Παραλίας με την σπηλιά από Βαλσάτη. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα puffins με τις μικρές πτήσεις και την ζωή στην θάλασσα. Στάση για καφέ στο Βικ. Συνεχίζουμε με μικρή στάση στο Πάρκο Μνήμης Laufskálavarða.  Στάση για γεύμα σε ένα μικρό εκτός δρόμου εστιατόριο. Ξεκούραση και μέσα από τα λιβάδια της Λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από το Dverghamrar και το Haoldukvisl που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Άφιξη στην λίμνη των Παγετώνων, Jokulsarlon, στο νότιο τμήμα του πάρκου. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει, αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Ακολουθεί μια βόλτα στη λίμνη με τις αμφίβιες βάρκες – Απολαύστε το θέαμα κι αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης. Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον παγετώνα Vatnajökull, το τοπίο είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως στο πάρκο Vatnajökull, ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της χώρας  που ιδρύθηκε το 2008. Καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπη. Εδώ η μάχη μεταξύ πάγου και της φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και το οποίο δημιουργήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας. Διανυκτέρευση.


3Η ΗΜΕΡΑ 26.06: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ SKAFTAFELL, HUFNAFOSS, MAGNUSARFOSS, SVARTIFOSS, FJAÐRARGLJUFUR
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η περιπέτεια συνεχίζεται.  Περνάμε την κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημύρα που ακολούθησε γέφυρα-μνημείο Skeiðará Bridge.
Θα επισκεφθούμε το πάρκο Skaftafell και τους καταρράκτες Hufnafoss, Magnusarfoss και τον Μαύρο καταρράκτη Svartifoss. Στάση στην διαδρομή για να περπατήσουμε το φαράγγι Fjaðrárgljúfur. Διανυκτέρευση


4H ΗΜΕΡΑ (27.06): ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, KERID, GULFOSS, ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΙΔΑΚΑΣ GEYSER, THINGVELLIR, FONTANA
Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του Χρυσού Κύκλου. Θα γνωρίσουμε την  «εξοχή της Ισλανδίας» αρχίζοντας από το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Στο δρόμο μας το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια στην περιοχή. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση». Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Thingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.
Συνεχίζουμε για το Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε  έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη του κρατήρα Kerid. Διανυκτέρευση στο Reykjavik.


5H ΗΜΕΡΑ  28.06: LANGJOKULL VIÐGELMIR SNAEFELL, GLANNIFOSS, KIRKJUFELLSFOSS, REYKJAVIK
Σήμερα θα έχουμε την δυνατότητα για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Θα έχουμε την ευκαιρία, μοναδική στη ζωή για πολλούς, να απολαύσουμε ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου! Θα δούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας από το εσωτερικό του! Πριν δημιουργηθούν οι σήραγγες στον παγετώνα Langjokull κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να δει το όμορφο μπλε του πάγου στην καρδιά ενός παγετώνα. Θα επιβιβαστούμε  σε ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα για να εξερευνήσουμε το περιβάλλον, να απολαύσουμε τη θέα για να καταλήξουμε μέσα στον παγετώνα και να βιώσουμε την ομορφιά του  από τα βάθη του! Μαζί με τον έμπειρο οδηγό μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, θα απολαύσουμε την εμπειρία στο έπακρο.Στη συνέχεια θα κάνετε μια βόλτα στην εντυπωσιακή σωλήνα λάβας Víðgelmir με τη βοήθεια όλων των νέων διαδρόμων πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό, καθώς και με την καθοδήγηση συστήματος φωτισμού τελευταίας τεχνολογίας
Διασχίζοντας την πόλη Borgarnes άφιξη στο Ρέυκιαβικ το βράδυ. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Κόστος προαιρετικής εκδρομής. (Langjokull + Lava cave 335ευρώ).


6Η ΗΜΕΡΑ (29.06): ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ
Πρωινό και ξενάγηση της πόλης.  Θα  γνωρίσουμε  την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία Hallgrνmskirkja, στο κέντρο της πόλης. Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Η ξενάγηση τελειώνει στο λιμάνι.
Ο Ingolfur Arnarson, ο πρώτος άποικος της Ισλανδίας, έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, όπου βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Σήμερα μετά την ξενάγηση απολαύστε εάν θέλετε και την ησυχία της πόλης ή απολαύστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήρια της που θερμαίνονται από  τις φυσικές θερμές πηγές.

*ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ
Το μεσημέρι προτείνουμε «κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα. Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν  τις μπλέ φάλαινες σε ένα μεγάλο ποσοστό. (Διάρκεια εκδρομής:περίπου 4 ώρες. Κόστος 100 ευρώ)

Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


7Η ΗΜΕΡΑ (30.06): ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγος χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη  πριν  την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρέικιαβικ-Αθήνα μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού
 • Όλες οι μεταφορές όπως περιγράφονται κατά την άφιξη και την αναχώρηση
 • 6  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 αστέρων
 • Πρωινό καθημερινά
 • Είσοδος με πετσέτα στην Blue Lagoon
 • Ξενάγηση/Περιήγηση της πόλης του Ρέικιαβικ με τοπικό ξεναγό
 • Βαρκάδα με με αμφίβιο στη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Vatnajökull
 • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

ΠΤΗΣΕΙΣ

A3 620  

24 ΙΟΥΝΙΟΥ

ATH-BRU

08.55

11.55

Αθήνα-Βρυξέλλες

FI 555

24 ΙΟΥΝΙΟΥ

BRU-KEF

14.00

15.15

Βρυξέλλες-Ρέικιαβικ

FI 454

30 IOYNIOY

KEF-LHR

16.10

16.10

Ρέικιαβικ-Λονδίνο

Α3 609

30 ΙΟΥΝΙΟΥ

LHR-ATH

22.15

03.55

Λονδίνο-Αθήνα

 • Φόροι αεροδρομίων 485€
 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
 • Είσοδοι σε μουσεία

Discovering Greece, Incoming Tourism
κρουαζιέρες φιορδ βορειο σελας μεσογειος ευρωπη