NORDIX - Journeys & Experiences

Ταξίδι Ισλανδία! Βόρειο Σέλας, Blue Lagoon, φάλαινες, ηφαίστεια και παγετώνες! 8 ημέρες - 08/10/2017!

Πραγματοποιώντας το 8ήμερο αυτό ταξίδι της Ισλανδίας θα ξετυλιχτεί μπροστά στα μάτια μας σαν κινηματογραφική ταινία ένα σκηνικό από αλλεπάλληλες  εικόνες της Ισλανδικής υπαίθρου: βουνά, πεδιάδες, ηφαίστεια, παγετώνες, ποτάμια, ιαματικές πηγές και καταρράχτες. Μια ιδανική περιήγηση για αυτούς  που θέλουν να ανακαλύψουν την πληθώρα του ισλανδικού τοπίου, του πολιτισμού και την ιστορία τους, σε ένα μοναδικό 8ήμερο!

-------------------------------------------

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ:

08/10/2017

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΩΝ

-------------------------------------------

Τιμές:

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ €2700

(ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΤΑΙ)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ €450

-------------------------------------------

contact
Το πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1η - 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΑΘΗΝΑ – BLUE LAGOON - ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω σταθμού.
Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και αμέσως μετά επίσκεψη στην διάσημη ΗΦΑΙΣΤΙΑΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ. Μεταφορά στη Blue Lagoon, είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο,  θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν την λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας του Ρέυκιαβικ, διανυκτέρευση

ΗΜΕΡΑ 2η -  09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ «ΣΠΗΛΑΙΟ» ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΩΝΑ LANGJOKULL
Σήμερα θα έχουμε την δυνατότητα για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Θα έχουμε την ευκαιρία, μοναδική στη ζωή για πολλούς, να απολαύσουμε ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου! Θα δούμε  τον δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας  από το εσωτερικό του! Πριν δημιουργηθούν οι σήραγγες στον παγετώνα Langjokull κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να δει το όμορφο μπλε του πάγου στην καρδιά ενός παγετώνα. Θα επιβιβαστούμε  σε ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα για να εξερευνήσουμε το περιβάλλον, να απολαύσουμε τη θέα για να καταλήξουμε μέσα στον παγετώνα και να βιώσουμε την ομορφιά του  από τα βάθη του! Μαζί με τον έμπειρο οδηγό μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής,  θα απολαύσουμε την εμπειρία στο έπακρο. Στάση στους καταρράκτες HRAUNFOSSAR και στις θερμές πηγές DEILDARTUNGHUVER. Αφήνουμε πίσω μας την πόλη Borgarnes  και άφιξη στο Ρέυκιαβικ το απόγευμα. Διανυκτέρευση.
ΗΜΕΡΑ 3η - 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ - SELFOSS
Αναχώρηση για την Νότια Ισλανδία και το Hekla. To τοπίο αλλάζει καθώς περνάμε από την πράσινη πόλη Hveragerði, που αυτοαποκαλείται η "hot springs capital of the world", τις θερμές πηγές της οποίας εκμεταλλεύονται για θέρμανση αλλά και για καλλιέργειες. Στο δρόμο μας το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια της περιοχής. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας – περισσότερες από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Διανυκτέρευση στη Hekla. Στάση για προαιρετικό δείπνο. Άφιξη και διανυκτέρευση στο HOTEL SELFOSS (www.hotelselfoss.is).
Βόλτα στα περίχωρα, μακριά από τα φώτα του χωριού ελπίζοντας να ευνοήσουν οι καιρικές συγκυρίες ώστε να δούμε το Βόρειο Σέλλας.

ΗΜΕΡΑ 4η – 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  | ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ - VATNAJOKULL
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, check out και αναχώρηση για τον Παγετώνα. Στο δρόμο μας το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια στην περιοχή. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση».

Πρώτη στάση είναι στο στενό Seljalandsfoss όπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης με ένα μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το νερό, προσέξτε, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βραχείτε! Στην συνέχεια θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά.

Συνεχίζουμε την επίσκεψη σε παγετώνες, καταρράκτες, βράχια απότομα που είναι το σπίτι πολλών ειδών πουλιών και τις παραλίες λάβας της Νότιας Ισλανδίας, με το διάσημο ηφαίστειο Eyjafjallajökull (Εϊγια-φιάτ-λαγιο-κουτλ), πρωταγωνιστή των ειδήσεων τον Μάρτιο του 2010 για την έκρηξη του και το δύσκολο όνομα του.

Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Βικ έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Στα ανατολικά είναι οι μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την  επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού. Στάση στο Βίκ για γεύμα ή καφέ.

Συνεχίζουμε για τους πρόποδες του παγετώνα Vantajokull. Διανυκτέρευση στο SELJAVELLIR (www.seljavellir.com).

Το βράδυ ελπίζουμε ότι ο ουρανός θα είναι καθαρός και θα μας χαρίσει το υπερθέαμα των «φώτων που χορεύουν»

ΗΜΕΡΑ 5η – 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  | ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ – HELLA
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Vatnajökull, ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της χώρας  που ιδρύθηκε το 2008. Καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπη.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον παγετώνα Vatnajökull, το τοπίο είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως στο πάρκο Vatnajökull, όπου η μάχη μεταξύ πάγου και της φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και το οποίο δημιουργήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας.
Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jokulsarlon. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για να επισκεφθούν οι  ταξιδιώτες. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα.
Επιβιβαζόμαστε σε ένα από τα αμφίβια οχήματα για να κάνουμε μια βόλτα στην λίμνη, ανάμεσα σε κομμάτια αρχαίου πάγου και φώκιες. Αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης.

Στον δρόμο της επιστροφής θα σταματήσουμε στο φαράγγι, που η θέα του κόβει την αναπνοή με τα φιδωτά μονοπάτια, στην άκρη των τοιχωμάτων του Kirkjubæjarklaustur.

Στον δρόμο προς την Δύση περνάμε τις ερήμους της Λάβας και της ηφαιστειακής στάχτης. Στάση στον 60 μέτρων ύψους καταρράκτη Skógafoss να θαυμάσουμε την δύναμή του και να ανέβουμε στο υψίπεδο από όπου πέφτει.

Συνεχίζουμε για την Hella και το ξενοδοχείο FOSSHOTEL HEKLA όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Χαλαρώνουμε  στο υπαίθριο τζακούζι του ξενοδοχείου ή επισκεπτόμαστε την γειτονική «μυστική λίμνη» που είναι φυσική πισίνα με ζεστό νερό από το υπέδαφος, "Καραδοκώντας" πάντα το Βόρειο Σέλλας.

ΗΜΕΡΑ 6η – 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  | ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ  - ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ
Πρωινό και αναχώρηση για την  εκδρομή στην «εξοχή της Ισλανδίας»  αρχίζοντας από τον Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται Ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Στάση για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε για το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.

Στάση εάν υπάρχει χρόνος στον κρατήρα Κέριδ, τον πράσινο κρατήρα που είναι επισκέψιμος και έχει νερό όλο τον χρόνο.

Αναχώρηση για το Ρέυκιαβικ και γνωριμία της πρωτεύουσας της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου’. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα και  στο κέντρο της πόλης. Ο Ingolfur Arnarson, ο πρώτος άποικος της Ισλανδίας, έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, όπου βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

Το βράδυ προτείνουμε Βόλτα στη λεωφόρο kopavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Δειπνήστε σε κάποιο από τα εστιατόρια. Διανυκτέρευση στο Ρέυκιαβικ

ΗΜΕΡΑ 7η – 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Σήμερα απολαύστε το πρωινό σας και την ησυχία της πόλης ή απολαύστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήρια της πόλης που θερμαίνονται από  τις φυσικές Θερμές πηγές.
ΗΜΕΡΑ 8η – 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής
 • Επτά διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Ρέυκιαβικ
 • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού
 • Γνωριμία του Ρέυκιαβικ
 • Επίσκεψη και είσοδος στο blue lagoon (περιλαμβάνει μεταφορές, χρήση χώρου και εισιτήριο εισόδου)
 • Ολοήμερη εκδρομή του Χρυσού Κύκλου
 • Ολοήμερη εκδρομή στον παγετώνα Vatnajökull,
 • Βαρκάδα στην λιμνοθάλασσα του παγετώνα
 • Ολοήμερη εκδρομή στον παγετώνα Langjokull
 • Μια χειραποσκευή
 • 1 αποσκευή έως 20 κιλά
 • Ελληνόφωνος αρχηγός συνοδός κατά την διάρκεια του ταξιδιού
 • Φόρους αεροδρομίων
 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
 • Φιλοδωρήματα
 • Αχθοφορικά.
 • Προαιρετικά
Ισλανδία:
Η Ισλανδία είναι νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία. Ο πληθυσμός της είναι 320.543 κάτοικοι, με βάση εκτιμήσεις του 2009, και πρωτεύουσά της το Ρέυκιαβικ.
Πρωτεύουσα: Ρέικιαβικ
Κωδικός κλήσης: +354
Νόμισμα: Κορόνα Ισλανδίας
Πληθυσμός: 320.137 (2012) Παγκόσμια Τράπεζα
Πρόεδρος: Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον
Εθνικός ύμνος: Lofsöngur
Επίσημη γλώσσα: Ισλανδική γλώσσα
Κορόνα Ισλανδίας
Discovering Greece, Incoming Tourism
κρουαζιέρες φιορδ βορειο σελας μεσογειος ευρωπη