NORDIX - Journeys & Experiences

Μοναδικός πλήρης γύρος Ισλανδίας με Ελληνόφωνο συνοδό, 9 ημέρες 08-16/07!

Ταξιδεύουμε εκεί που θα ξετυλιχτεί μπροστά στα μάτια μας σαν κινηματογραφική ταινία ένα χειμερινό σκηνικό από αλλεπάλληλες εικόνες της Ισλανδικής υπαίθρου: βουνά, πεδιάδες, ηφαίστεια, παγετώνες, ποτάμια, ιαματικές πηγές και καταρράχτες. Μια ιδανική περιήγηση για αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν την πληθώρα του ισλανδικού τοπίου, του πολιτισμού και την ιστορία του σε 9 ημέρες!

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: €2410
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: €700
contact
Το πρόγραμμα:


1η ΗΜΕΡΑ 08.07: ΑΘΗΝΑ - REYKJAVÍK - SKÓGAFOSS
και Blue Lagoon – Hekla
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρέικιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και αναχώρηση για την ηφαιστειακή Μπλε Λίμνη (Blue Lagoon). Είσοδος για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα από τα πιο φημισμένα spa στη φύση, που λειτουργούν όλο τον χρόνο (και που πρέπει να κλείσει κανείς ραντεβού σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και μήνες πριν). O δρόμος μας οδηγεί παραλιακά στο Γκρίνταβικ (Grindavík), όπου θα κάνουμε στάση για fish and chips. Περνάμε το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Eyrabakki, την Hella, το Hvollsvollur, έχοντας πάντα στα αριστερά μας το παντοδύναμο και γνωστό ηφαίστειο Χέκλα (Hekla), ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας – περισσότερες από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Στάση στον πρώτο καταρράκτη του ταξιδιού μας, τον Seljalandfoss και ίσως κάποιοι καταφέρουν να ανακαλύψουν τον κρυμμένο Gljúfrafoss. Άφιξη το βράδυ στην περιοχή του καταρράκτη Skogafoss, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

2η ΗΜΕΡΑ 09.07: SKÓGAFOSS - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ JOKULSARLON - HOFN
και Παγετωνας Solheimajökull - Vik - Παρκο Μνημης Laufskalavarda - Φαραγγι Fjadrargljufur -  Εθνικο Παρκο Vatnajökull
Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στον παγετώνα Sólheimajökull και στην Μαύρη Παραλία με την σπηλιά από βασάλτη. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα χαριτωμένα puffins. Στάση για καφέ στο Βικ. Συνεχίζουμε με μικρή στάση στο Πάρκο Μνήμης Laufskálavarða, πριν γνωρίσουμε και περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγι Fjaðrárgljúfur. Στάση για γεύμα σε ένα μικρό εκτός δρόμου εστιατόριο. Ξεκούραση και μέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούς Dverghamrar και Haoldukvisl, που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Περνάμε την γέφυρα-μνημείο Skeiðará Bridge, κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημμύρα που ακολούθησε. Αν έχουμε χρόνο θα επισκεφθούμε το πάρκο Skaftafell και τους καταρράκτες Hufnafoss, Magnusarfoss και Svartifoss (Μαύρο Καταρράκτη). Άφιξη στις 06.30 μ.μ. στη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jokulsarlon, ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους  ταξιδιώτες. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull, ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της χώρας, που ιδρύθηκε το 2008. Καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 km2. Σήμερα το μέγεθός της υπολογίζεται ότι είναι περίπου 25 km2 και συνεχώς μεγαλώνει, αφού περίπου 500 m2 πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Είναι η βαθύτερη λίμνη της χώρας, με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον της Ισλανδίας, όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Προτείνουμε μια βόλτα στη λίμνη με τις αμφίβιες βάρκες – Απολαύστε το θέαμα και αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης. Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον παγετώνα Vatnajökull, το τοπίο είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως αυτά στο πάρκο Vatnajökull, όπου η μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και το οποίο δημιουργήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών, του πάγου, της ηφαιστειακής και της γεωθερμικής δραστηριότητας. Συνεχίζουμε για το Χοφν, όπου θα διανυκτερεύσουμε.
3η ΗΜΕΡΑ 10.07: HOFN - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΣΛΑΝΔΙΑ – HUSAVIK /ΒΟΡΕΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ //
Και Φαρος Hvalnes - Egilsstadir - Λίμνη Myvatn (Κολύμπι Στα Θερμά Νερά Της Myvatn)
Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται σήμερα με την εξερεύνηση της δαντελωτής ακτογραμμής των ανατολικών φιόρδς. Μετά από μια μικρή στάση στον φάρο Hvalnes, θα συνεχίσουμε για να θαυμάσουμε τα ακατοίκητα υψίπεδα και την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της Ανατολικής Ισλανδίας. Μικρή στάση στο Hallomstadur (το μεγαλύτερο δάσος της Ισλανδίας) και συνεχίζουμε για το Εγκιλσταντίρ. Αφού επισκεφθούμε τη φάρμα Sænautasel, θα πορευθούμε προς τη λίμνη Mývatn, όπου  θα απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο στα φυσικά θερμά λουτρά της, τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα μετάλλων, πυριτικών αλάτων και γεωθερμικών μικροοργανισμών. Η επαφή με τα ιαματικά αυτά νερά είναι ευεργετική τόσο για το δέρμα όσο και για το πνεύμα. Στη συνέχεια αναχωρούμε με κατεύθυνση προς βορρά. Η διανυκτέρευσή μας σήμερα θα είναι στο γραφικό αλιευτικό λιμάνι Χούσαβικ με τα πανέμορφα ξύλινα σπιτάκια του.

4η  ΗΜΕΡΑ 11.07:  HUSAVIK - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ DETTIFOSS  - MYVATN - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ GOÐAFOSS – HUSAVIK
και Φαράγγι Asbyrgi - Krafla - Λίμνη Viti -  Námaskarð - Dimmuborgir
Σήμερα το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια βόλτα με φαλαινοθηρικό για εντοπισμό και φωτογράφιση φαλαινών, δελφινιών κλπ. Επιστροφή και συνεχίζουμε προς τα βορειοανατολικά με προορισμό το πανέμορφο φαράγγι Άσμπιργκι (Asbyrgi). Η διαδρομή μας προς τα νότια θα μας οδηγήσει στον καταρράκτη Ντέττιφος (Dettifoss), τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο πάρκο Κράφλα (Krafla) και τη λίμνη  Βίτι (Viti). Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς τη ζεστή πηγή της περιοχής Νάμασκαρντ (Námaskarð) με τις απόκοσμες πισίνες λάσπης και των φυσαλίδων που βγαίνουν από το σώμα της γης. Μετά από ένα προαιρετικό γεύμα, σειρά  έχουν τα Σκοτεινά Κάστρα του  (Dimmuborgir), με την ελπίδα να εντοπίσουμε κάποια ίχνη από τρολ, αυτά τα τρομακτικά όντα της μυθολογίας, που λέγεται ότι ζούσαν εκεί. Γύρος της λίμνης και επίσκεψη του Γκόνταφος, του Καταρράκτη των Θεών. Επιστροφή στο Χούσαβικ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ  12.07: HUSAVIK - AKUREYRI – REYKHOLT
και Eyjafjörður - Φάρμα/Μουσείο Glaumbær - Sauðárkróksbraut - Blonduos - Ηφαίστειο Grabrok
Ακολουθούμε σήμερα την εκθαμβωτική πορεία των γραφικών φιόρδ και την ομορφιά του τοπίου της περιοχής. Κατευθυνόμενοι προς τα δυτικά, θα σταματήσουμε για μια σύντομη περιήγηση της γειτονικής γοητευτικής πόλης Ακουρέιρι (Akureyri) των 17.000 κατοίκων, που βρίσκεται στον μυχό του Eyjafjörður, του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα κάνουμε επιλεγμένες στάσεις για επισκεφθούμε την πιο παλιά φάρμα της Ισλανδίας και νυν λαογραφικό μουσείο, το Glaumbær (900 μ.Χ.), καθώς και την εκκλησία Víðimýrarkirkja. Η πορεία μας συνεχίζεται προς το Sauðárkróksbraut στο φιορδ Σκάγκα και το Blönduós, όπου θα σταματήσουμε για γεύμα, πριν  κατηφορίσουμε προς τον εντυπωσιακό κρατήρα του ηφαιστείου Grábrók με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα με τα πανάρχαια ίχνη λάβας, καθώς και προς τη λίμνη και το δάσος. Το ταξίδι μας οδηγεί στο Ρέικχολτ, όπου θα διανυκτερεύσουμε.


6η ΗΜΕΡΑ 13.07: REYKHOLT - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ LANGJOKULL - REYKJAVIK
και Σπηλιά Λάβας Viðgelmir - Deildartunguhver - Glannifoss - Χερσόνησος Snaefell - Kirkjufellsfoss - Budir
Η εξερεύνηση των θαυμάτων της Ισλανδίας συνεχίζεται και σήμερα μας περιμένει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία! Θα έχουμε την ευκαιρία, μοναδική ίσως για πολλούς, να απολαύσουμε ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου! Θα δούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας …από το εσωτερικό του! Πριν δημιουργηθούν οι σήραγγες στον παγετώνα Λάνγκγεκουλ (Langjokull), κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να δει το όμορφο μπλε του πάγου στην καρδιά ενός παγετώνα. Θα επιβιβαστούμε σε ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα για να εξερευνήσουμε το περιβάλλον, να απολαύσουμε τη θέα και να καταλήξουμε μέσα στον παγετώνα, όπου θα βιώσουμε την συγκλονιστική ομορφιά του από τα βάθη του! Μαζί με τον έμπειρο οδηγό μας, που θα είναι μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, θα απολαύσουμε την εμπειρία στο έπακρο. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην εντυπωσιακή "σωλήνα" λάβας Víðgelmir με τη βοήθεια όλων των νέων διαδρόμων πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό, καθώς και με την καθοδήγηση συστήματος φωτισμού τελευταίας τεχνολογίας. Θεωρείτε ότι τα σπήλαια είναι συχνά σκοτεινά, αποπνικτικά και άχαροι χώροι; Όχι σε αυτή την εκδρομή! Μετά από τις αξέχαστες αυτές εμπειρίες και την απαραίτητη στάση για γεύμα, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας περνώντας σε ένα από τα πιο ζεστά σημεία της Ισλανδίας, το Deildartunguhver.
Μικρή στάση στον καταρράκτη Glannifoss και συνεχίσουμε την εξερεύνησή μας στην Δυτική Ισλανδία και συγκεκριμένα στην χερσόνησο Snaefell με το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο, από τον παγετώνα του οποίου (τον Snæfellsjökull) ο Ιούλιος Βερν ξεκίνησε το ταξίδι του στο κέντρο της γης. Στάσεις στον Kirkjufellsfoss, την Μαύρη εκκλησία Budir - μία από τις τρεις σε όλη την Ισλανδία - και σε διάφορα γραφικά ψαροχώρια. Διασχίζοντας την πόλη Borgarnes, φθάνουμε το βράδυ στο Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ 14.07: REYKJAVIK - ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ REYKJAVIK
και - Keirid - Hveragerdi
Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου". Θα γνωρίσουμε την  "εξοχή της Ισλανδίας", αρχίζοντας από το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. Συνεχίζουμε για το Gulfoss, τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε  έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον κρατήρα KEIRID, πριν περάσουμε από την πράσινη πόλη Hveragerði, που αυτοαποκαλείται η "πρωτεύουσα των θερμών πηγών του κόσμου" ("hot springs capital of the world") έχοντας θερμές πηγές που τις εκμεταλλεύονται για θέρμανση και καλλιέργειες. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ 15.07: REYKJAVIK – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
και Προαιρετικά: Σαφάρι Φαλαινών ή και Blue Lagoon
Σήμερα απολαύστε την περιήγηση στην πόλη, περπατώντας θα γνωρίσουμε κάθε της πτυχή. Ο Ingolfur Arnarson, ο πρώτος άποικος της Ισλανδίας, έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, όπου βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.
Χρόνος ελεύθερος για μια επίσκεψη στη γαλάζια λίμνη ή το σαφάρι φαλαινών.

Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.
9η ΗΜΕΡΑ 16.07:  REYKJAVIK - ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.


***

Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου στην Ισλανδία

Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου: Νύχτα δίχως νύχτα! Η Χώρα του 'Ήλιου του Μεσονυχτίου’ αφορά ένα πραγματικό ατμοσφαιρικό και αστρονομικό φαινόμενο των περιοχών πλησίον του Βόρειου και Νότιου πόλου, της Σκανδιναβίας (κυρίως στον Αρκτικό Κύκλο), της Ανταρκτικής και του Καναδά, όπου εμφανίζεται στα γεωγραφικά πλάτη εντός των δύο αρκτικών κύκλων. Στις περιοχές αυτές, κατά τους θερινούς μήνες, ο ήλιος είναι ορατός επί 24 συνεχόμενες ώρες.
Το φαινόμενο αυτό βιώνουν οι κάτοικοι της Αλάσκα, του Βορείου Καναδά, της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας, βορείων επαρχιών της Ρωσίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας και οφείλεται στην κλίση του κάθετου άξονα της Γης κατά 23°26' ως προς το επίπεδο περιστροφής της γύρω από τον Ήλιο. Η διάρκειά του εξαρτάται από το γεωγραφικό πλάτος, από το οποίο το παρατηρούμε. Όσο πιο κοντά είναι ο παρατηρητής στο βόρειο ή το νότιο πόλο, τόσο περισσότερο διαρκεί
Το αντίθετο φαινόμενο ονομάζεται Πολική Νύχτα και παρατηρείται το χειμώνα στις ίδιες περιοχές. Η διάρκειά του είναι η ίδια με τον Ήλιο του Μεσονυχτίου. Κατά τη διάρκειά της, ο ήλιος βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα και το φως είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Η αληθινή μαγεία του Ήλιου του Μεσονυχτίου όμως δεν περιορίζεται μόνο στην περίοδο κατά την οποία ο ήλιος δεν δύει καθόλου, αλλά στην ομορφιά του φωτός που επιμένει τινάζοντας τις αχτίδες του στο τοπίο την περίοδο που ακολουθεί.
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρέικιαβικ-Αθήνα μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού
 • Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση
 • 6ήμερο tour με Ελληνόφωνο ξεναγό
 • 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων
 • Πρωινό καθημερινά
 • Είσοδος στα "Mývatn Nature Baths"
 • Ξενάγηση/Περιήγηση της πόλης του Ρέικιαβικ με τοπικό ξεναγό
 • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων €490
 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
 • Είσοδοι σε μουσεία.
 • Γεύματα
Η Ισλανδία με μια ματιά:
Η Ισλανδία είναι νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία. Ο πληθυσμός της είναι 320.543 κάτοικοι, με βάση εκτιμήσεις του 2009, και πρωτεύουσά της το Ρέυκιαβικ.
Πρωτεύουσα: Ρέικιαβικ
Κωδικός κλήσης: +354
Νόμισμα: Κορόνα Ισλανδίας
Πληθυσμός: 320.137 (2012) Παγκόσμια Τράπεζα
Πρόεδρος: Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον
Εθνικός ύμνος: Lofsöngur
Επίσημη γλώσσα: Ισλανδική γλώσσα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

*Οι τιμές είναι υπολογισμένες με ισοτιμία 01/11/2016 και ενδέχεται να διαφοροποιηθούν | 1 EUR = 123.740ISK

*Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ 

Κορόνα Ισλανδίας
Discovering Greece, Incoming Tourism
κρουαζιέρες φιορδ βορειο σελας μεσογειος ευρωπη