NORDIX - Journeys & Experiences

Ο απίστευτος "Δρόμος του Ατλαντικού" | Άλεσουντ - Geiranger - Μπέργκεν - Όσλο

Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού είναι ένα τμήμα 8 χλμ ενός αυτοκινητόδρομου  που συνδέει τις πόλεις Kristiansund και Molde. Ο δρόμος διασχίζει το αρχιπέλαγος της Νορβηγικής θάλασσας με μια σειρά από 12 γέφυρες που στηρίζονται σε διαδοχικές νησίδες. Είναι ένας δρόμος στον ωκεανό, όπως λένε οι ντόπιοι, και χαρίζει αξέχαστες εμπειρίες. Ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από Άλεσουντ - Geiranger - Μπέργκεν - Όσλο.

Αναχωρήσεις:
25/06 – 02/07
09/07-16/07
14/08-21/08


Τιμές κατ’άτομο
8 ημέρες
Σε δίκλινο
από €1.480
Επιπλέον Χρέωση Σε μονόκλινο
από €750
*Φόροι αεροδρομίων: 320€

*Η εκδρομή πραγματοποιείται ως ατομική, εαν συμπληρωθεί ελάχιστος αριθμός 15 ατόμων η εκδρομή θα πραματοποιηθεί ως ομαδική με επιβάρυνση €450 το άτομο κα θα περιλαμβάνει επιπλέον:

 • Όλες τις μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια λιμάνια, σταθμούς τραίνων και ξενοδοχεία.
 • Ολοήμερες εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα για το Γκεϊράνγκερ και τον Δρόμο του Ατλαντικού με Private λεωφορείο.
 • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις σε Άλεσουντ, Μπέργκεν και Όσλο.
 • Έλληνα συνοδό/αρχηγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
contact
Το Πρόγραμμα

1η Μέρα. | ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΆΛΕΣΟΥΝΤ
Άφιξη στο Άλεσουντ μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού. Μετάβαση στο ξενοδοχείο με ίδιον μέσο, μέσα από πια σύντομη διαδρομή με ξεχωριστή ομορφιά φτάνετε στο ‘Αλεσουντ. Τακτοποίηση στα δωμάτια σας και χρόνος να εξερευνήσετε την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα. | ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ GEIRANGER – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΛΕΣΟΥΝΤ
Πρωινό στο ξενοδοχείο σας και επιβίβαση λίγο αργότερα στο λεωφορείο για την εκδρομή στο Geiranger. Το Geirangerfjord αποτελεί ένα από τους ομορφότερους προορισμούς παγκόσμιας φήμης με επίσημους «ύμνους» από διεθνείς φορείς, όπως το National Geographic και η λίστα της UNESCO, ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στο Νορβηγικό Κέντρο Φιόρδ (Norwegian Fjord Centre) θα παρακολουθήσετε μια ενημερωτική εισαγωγή με παρουσίαση multimedia υλικού (φωτογραφίες κλπ) που θα σας παρασύρει στις τέσσερις εποχές του Geiranger. Στη συνέχεια, ακολουθείτε οδικώς τον «δρόμο του Αετού» (Ørneveien) και τη «στροφή του Αετού»  (Ørnesvingen) όπου θα σας συνεπάρει η καταπληκτική πανοραμική θέα του φιόρδ, τα μεγαλειώδη βουνά και οι καταρράχτες “De Syv Søstre” ( οι επτά αδελφές). Ευκαιρία για φωτογραφία, σαν από το National Geographic! Συνεχίζετε το τουρ σας στην επιστροφή προς το  Ålesund. Το απόγευμα μπορείτε να απολαύσετε την θέα της πόλης από το ψηλότερο σημείο, τον λόφο Aksla. Διανυκτέρευση.


3η Μέρα. | ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΕΚΔΡΟΜΗ RAUMABANEN  - ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ημέρα ελεύθερη για μια γνωριμία με την πόλη. Το Άλεσουντ διακρίνεται για τους πύργους, και της πολύτεχνη διακόσμηση και χαίρει διεθνούς φήμης για την ιδιαιτερότητα της αρχιτεκτονικής του. Αυτό οφείλεται κυρίως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς του 1904, μετά την οποία ολόκληρη η πόλη ξαναχτίσθηκε ακλουθώντας την τάση και τον παλμό της εποχής, δηλαδή το στιλ της Art Nouveau. Μπορείτε να ακολουθήσετε μια πορεία μέσα από μια ευχάριστη διαδρομή από τους δρόμους της γοητευτικής αυτής πόλης, κατά την οποία θα μπορούσατε να περάσετε από το γραφικό ψαρολίμανο του Brosundet, την πλατεία Apotekertorget, και τον όμορφα διακοσμημένο κεντρικό δρόμο. Επίσης, προτείνουμε να επισκεφθείτε το Jugendstilsenteret, που είναι το Εθνικό Κέντρο της Art Nouveau. Το Μουσείο προσφέρει εκθέματα από σύγχρονες multimedia παρουσιάσεις μέχρι αυθεντικά εσωτερικά παραρτήματα και μια ματιά στην ιστορία της Art Nouveau αρχιτεκτονικής.
To Ålesund αλλά και το Sunnmøre, αποτελούν, μεγάλο τμήμα της νορβηγικής αλιείας στα σύνορα του ανοικτού ωκεανού στην περιοχή των φιόρδ, καθώς και σε ποταμούς και λίμνες. Η αλιεία του βακαλάου στο Borgundfjord είναι μοναδική στη Νορβηγία.

Προαιρετικά προτείνουμε εκδρομή με το τραίνο Raumabanen.
Η εκδρομή στη γραμμή Rauma σας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να βιώσετε από κοντά μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία που έχει να προσφέρει η Νορβηγία.
Αναχώρηση από το Alesund με  λεωφορείο και άφιξη στο Andalsnes . Από εκεί  το τρένο θα σας μεταφέρει από τα όμορφα φιόρδ στα άγρια βουνά. Μόλις επιβιβαστείτε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθίσετε χαλαροί και να αφήσετε το βλέμμα να περνά μέσα από τα μεγάλα παράθυρα για να απολαύσετε το ταξίδι σας μέσα από ένα τοπίο άγριας ομορφιάς και μεγαλείου, γεμάτο αντιθέσεις.
Το τρένο ελαττώνει την ταχύτητα του περνώντας μέσα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία, και κάνει  στάση για φωτογραφίες στην περίφημη Γέφυρα Kylling και το  Trollveggen, ο υψηλότερος κάθετος τοίχος (90 μοιρών!) βουνού της Ευρώπης. Ο όμορφος, σμαραγδένιου πράσινου ποταμός Rauma θα σας συνοδεύει, ακριβώς έξω από το παράθυρο του τρένου, για ένα μεγάλο μέρος του ταξιδιού σας. Ο χαρακτήρα του ποταμού αλλάζει συνεχώς, τη μια στιγμή ρέει απαλά ανάμεσα μικρές παραλίες με λευκή άμμο πριν μετατραπεί λίγο πιο κάτω σε ένα άγριο χείμαρρο, του οποίου τα νερά περνούν ορμητικά με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Επιστροφή στο Άλεσουντ αργά το απόγευμα
Εναλλακτικά
Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού είναι ένα τμήμα 8 χλμ ενός αυτοκινητόδρομου  που συνδέει τις πόλεις Kristiansund και Molde. Ο δρόμος διασχίζει το αρχιπέλαγος της Νορβηγικής θάλασσας με μια σειρά από 12 γέφυρες που στηρίζονται σε διαδοχικές νησίδες. Είναι ένας δρόμος στον ωκεανό, όπως λένε οι ντόπιοι, και χαρίζει αξέχαστες εμπειρίες. Πολλοί είναι αυτοί που διασχίζουν το δρόμο για τη μοναδική αίσθηση που προσφέρει. Η διαδρομή περιλαμβάνει επτά γέφυρες και τέσσερα σημεία για να απολαμβάνουν οι οδηγοί τη θέα. Μια από τις γέφυρες έχει σχεδιαστεί με τρόπο που προβλέπει τη χρήση της από ψαράδες, αφού η περιοχή είναι δημοφιλής για το άφθονο ψάρεμα. Υπάρχουν καλές πιθανότητες να παρατηρήσει κάποιος φάλαινες ή φώκιες καθώς διασχίζει το δρόμο. Λάτρεις του αυτοκινήτου έχουν αναδείξει τη συγκεκριμένη διαδρομή ως μία από τις καλύτερες του πλανήτη.
Επιστροφή στο Άλεσουντ και διανυκτέρευση.

4η Μέρα. | ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΕΣΟΥΝΤ – ΜΠΕΡΓΚΕΝ
Πρωινό στο ξενοδοχείο, παράδοση αποσκευών και μεταφορά με ίδιον μέσο στο αεροδρόμιο. Αναχώρηση για το Μπέργκεν
Άφιξη στο Μπέργκεν πριν το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Σήμερα σας προτείνουμε μια βόλτα στην εξαιρετικά όμορφη μεσαιωνική παλιά πόλη με τα ξύλινα γραφικά σπιτάκια και την ψαραγορά που αριθμεί πολλούς αιώνες δραστήριας παρουσίας στην ζωή της πόλης. Διανυκτέρευση

5η Μέρα. | ΜΠΕΡΓΚΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ
Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την πόλη! Από την αποβάθρα του Τελωνείου μπορείτε να δείτε το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης με το παλάτι του βασιλιά Haakon, τον πύργο Rozencrantz, το Μπρίγκεν  και τους λόφους του Μπέργκεν. Επισκεφτείτε την εκκλησία της Αγίας Μαρίας του 12ου αιώνα και περπατήστε στα σοκάκια του Μπρίγκεν, με τα ξύλινα σπιτάκια, που ήταν η έδρα των Γερμανών εμπόρων της Χανσεατικής Ένωσης. Σας προτείνουμε να ανεβείτε και στον λόφο του Floien και να θαυμάστε την υπέροχη θέα και μετά να επιστρέψετε στην πόλη  μέσα από τα σκιερά μονοπάτια του λόφου.

6η Μέρα. | ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΣΟ , NORWAY IN A NUTSHELL
Μετά τον πλούσιο Σκανδιναβικό μπουφέ, αναχώρηση για  μια ολοήμερη εκδρομή που θα καταλήξει στο Oslo . Επιβίβαση στο φέρυ και θα απολαύσετε  μια θαυμάσια διαδρομή μέχρι το Flam μέσα από το πιο μακρύ και βαθύ φιόρδ του κόσμου το Sognenfjord.
Άφιξη στο Flam και από κει στο μοναχικό σταθμό του Myrdal με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο. Η χαράδρα που θα διασχίσετε είναι πανέμορφη και γεμάτη εκπλήξεις. Το θέαμα που αντικρίζουν τα έκθαμβα μάτια των επισκεπτών είναι συναρπαστικό. Τα πανύψηλα και απόκρημνα βουνά κλείνουν τον ορίζοντα, οι φάρμες φαίνονται απομονωμένες μέσα στις καταπράσινες πλάγιες των βουνών. Το ταξίδι συνεχίζεται με τραίνο και τελικό προορισμό το Όσλο…. Διανυκτέρευση.

7η Μέρα. | ΟΣΛΟ
Πλούσιο σκανδιναβικό πρωινό και ημέρα σχεδιασμένη για να απολαύσετε το Όσλο. Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, μοναδικό σε φυσική ομορφιά, βρίσκεται στο ομώνυμο φιόρδ εντός του όρμου Skagerrak, περικυκλωμένο από πλήθος λιμνών αλλά και μικρών νησιών. Το πανέμορφο τοπίο συμπληρώνεται από καταπράσινους λόφους και δασικές περιοχές που αγκαλιάζουν το Όσλο και συνθέτουν μία πόλη ιδανική για εξερεύνηση με τα πόδια, καθώς το επιτρέπει η έκταση της. Διεθνούς φήμης Μουσεία ζωντανή νυχτερινή ζωή και πανέμορφα τοπία. Στα μουσεία του βρίσκονται εκθέματα για κάθε διάθεση, όπως η ανατριχιαστική «Κραυγή» του Edvard Munch’s στην Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Σκι, ή το ανοιχτό παράθυρο στην Ιστορία του αξέχαστου πλοίου Viking , το Οσλο, η πιο κοσμοπολίτικη Σκανδιναβική πρωτεύουσα είναι και μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με έκταση 450 τετραγωνικά μέτρα, αλλά με μικρό- συγκριτικά- πληθυσμό. Η καταπληκτική τοποθεσία της στην κορυφή ενός φιόρδ (fjord) 110χλμ.,ναυτική και καταπράσινη, ιστορικά ελκυστική, είναι και η παλαιότερη Σκανδιναβική πρωτεύουσα (ιδρύθηκε περίπου στα 1050). Μεσαιωνικά κτήρια όπως το Akershus Slott,το Δημαρχείο σε στυλ 1930 (Rådhus) ανάμεσα στις ατραξιόν το Βασιλικό Παλάτι «Slott». Η ανάπτυξη των νεώτερων χρόνων λόγω των κοιτασμάτων πετρελαίου στην Βόρεια Θάλασσα, (1960) έχει μεταμορφώσει αρχιτεκτονικά την πρωτεύουσα με κινητικά εμπορικά λιμάνια και μίξη παλιού και νέου αρχιτεκτονικού στιλ. Με μισό εκατομμύριο πληθυσμό, μαγαζιά που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά και κοσμοβριθείς δρόμους, καφέ και εστιατόρια, σίγουρα αφήνει σε όλους μια κοσμοπολίτικη γεύση. Ανάμεσα στα αξιοθέατα θα βρείτε το πάρκο Γλυπτικής Vigeland,ανατολικά στο Πάρκο Tøyenbadet το Μουσείο Munch και τους Βοτανικούς Κήπους και το σύμπλεγμα πισίνων Tøyenbadet.
Διανυκτέρευση

8η Μέρα. | ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και ίσως να έχετε λίγο χρόνο ακόμα στη διάθεσή μας για μια τελευταία βόλτα στην πόλη πριν την μετάβαση στο αεροδρόμιο και τις  πτήσεις της επιστροφής.
 • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Όσλο - Aλεσούντ – Όσλο - Αθήνα
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία A κατηγορίας για επτά διανυκτερεύσεις σε ¨Αλεσουντ, Μπέργκεν και Όσλο.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Γκεϊράνγκερ
 • Ολοήμερη εκδρομή στον "Δρόμο του Ατλαντικού"
 • Ημερησία εκδρομή από το Μπέργκεν στο Όσλο που περιλαμβάνει:
 • Εισιτήρια λεωφορείου, τραίνου, οδοντωτού, φέρι Gudvnagen - Flam
 • Μεταφορά της αποσκευής σας από το Μπέργκεν στο ξενοδοχείο στο Όσλο
Η εκδρομή πραγματοποιείται ως ατομική, εαν συμπληρωθεί ελάχιστος αριθμός 15 ατόμων η εκδρομή θα πραματοποιηθεί ως ομαδική με επιβάρυνση €450 το άτομο κα θα περιλαμβάνει επιπλέον:

 • Όλες τις μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια λιμάνια, σταθμούς τραίνων και ξενοδοχεία.
 • Ολοήμερες εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα για το Γκεϊράνγκερ και τον Δρόμο του Ατλαντικού με Private λεωφορείο.
 • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις σε Άλεσουντ, Μπέργκεν και Όσλο.
 • Έλληνα συνοδό/αρχηγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Φόροι Αεροδρομίων ~€320
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
 • Προαιρετική εκδρομή RAUMA TRAIN. (110€)

Κλίμα ηπιότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς. Ο ήλιος δεν δύει τελείως το καλοκαίρι και το φως μπορεί να κρατήσει μέχρι και τις 11 το βράδυ. Τον χειμώνα δύει περίπου στις 3 το μεσημέρι. Βροχές είναι πιθανές όλες τις εποχές. Μέσες θερμοκρασίες:

το καλοκαίρι  (Ιούλιος) 13°-18°C ενώ τον χειμώνα (Ιανουάριος) 2°C.
Σημειώσεις:
 1. Το ταξίδι πραγματοποιείται ως ατομικό (μη οργανωμένο σε γκρούπ)
 2. Τα ξενοδοχεία είναι Α κατηγορίες εντός των πόλεων.
 3. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης.
 4. Ταξιδεύουμε εντός της Συνθήκης Σέγκεν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης / δεν είναι απαραίτητο το διαβατήριο παρά μόνο η ταυτότητά μας [νέου τύπου].
 5. Παρακαλούμε ζητήστε μας τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής σε οργανωμένο ταξίδι: Ταξίδια - Γενικοί όροι συμμετοχής.
Οι χώρες της Σκανδιναβίας δεν χρήζουν ιδιαίτερης πρόληψης (π.χ. εμβόλια), ωστόσο προβλέψτε να φέρετε μαζί σας ρουχισμό ανάλογο της εποχής του χρόνου και μην ξεχάσετε ομπρέλα!
Νορβηγία: Το νόμισμα είναι η Κορώνα (krone – πληθυντικος  kroner), NOK. Μια νορβηγική κορώνα διαιρείται σε 100 ore. ( 1 ΝΟΚ = βλ. ισοτιμία ECB)

Discovering Greece, Incoming Tourism
κρουαζιέρες φιορδ βορειο σελας μεσογειος ευρωπη