NORDIX - Journeys & Experiences

Παγετώνας και Φιόρδ Ιλούλισσατ - Επέκταση εκδρομής στη Γροιλανδία από την Ισλανδία, 2 ημέρες!

Μια διήμερη εξπρές περιοδεία στη Δυτική Γροιλανδία που περιλαμβάνει 3 εκδρομές με ξεναγό. Το πιο εξωτικά σύντομο «διάλειμμα» στην Αρκτική!

Αυτό το πλήρες πακέτο, με συνοδό, περιλαμβάνει  περιοδεία 2 ημερών,  πτήση μετ’ επιστροφή Ρέικιαβικ- Ιλούλισσατ  στη Δυτική Γροιλανδία, συνάντηση καλωσορίσματος, περιήγηση στην πόλη Ιλούλισσατ, μεταμεσονύκτια κρουαζιέρα και έναν οργανωμένο περίπατο στο διάσημο Icefiord καθώς και μια νύχτα διαμονή με πρωινό και δείπνο στο 4 αστέρων Hotel Arctic στην Ιλούλισσατ της Δυτικής Γροιλανδίας.

Αυτή είναι πραγματικά η πιο εξωτική απόδραση από την Ισλανδία.

Αναχώρηση: Από 02/07 – 31/08 υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της εκδρομής στην Γροιλανδία για όλες μας τις εκδρομές της Ισλανδίας.

Τιμή:

1.960€/ Άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

2.100€/ Άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

contact
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Ισλανδία - Δυτική Γροιλανδία,  City Walk Ιλούλισσατ, δείπνο καλωσορίσματος και Ιστιοπλοΐα στον Ήλιο του Μεσονυκτίου.

Πτήση από Ρέικιαβικ προς Ιλουλισσάτ (περίπου 3 ώρες). Μεταφορά στο ξενοδοχείο και συνάντηση καλωσορίσματος στο ξενοδοχείο μας. Μετά τη συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό σας θα απολαύσετε έναν οργανωμένο περίπατο στην πόλη Ιλούλισσατ και ακριβώς μετά θα έχετε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε την πόλη μόνοι σας, επισκεφθείτε το τοπικό μουσείο και παρατηρήστε πως κυλά η ζωή στη Γροιλανδίας στο πάντα πολυσύχναστο λιμάνι.

Δείπνο καλωσορίσματος (2-πιάτων) στο Hotel Arctic και γύρω 22:00 αναχωρούμε για ένα ταξίδι μεταμεσονύκτιας ιστιοπλοΐας στο περίφημο Ιλούλισσατ Icefiord που είναι το μεγαλύτερο πάρκο γλυπτικής πάγου στον κόσμο. Η εμπειρία είναι συγκλονιστική, φώτα και χρώματα αλλάζουν συνεχώς καθώς απολαμβάνετε ένα Martini on "the real rocks". Μην ξεχάσετε να ντυθείτε ζεστά!

(Σημείωση:. Η σεζόν για τον Ήλιο του Μεσονυκτίου είναι περίπου από 22 Μαΐου έως 24 Ιουλίου. Εκτός αυτής της σεζόν η εκδρομή πραγματοποιείται ως βραδινή κρουαζιέρα με το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα να αντανακλά πάνω από τα παγόβουνα καθώς περνά η ώρα).

Ημέρα 2: Οικισμός Inuit στο Ιλούλισσατ  Icefiord και επιστροφή στην Ισλανδία

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Με το λεωφορείο θα ταξιέψουμε όσο ο δρόμος μας επιτρέπει και μετά θα αρχίσει η ξενάγηση με τα πόδια, προς τον παλιό οικισμό στην  κοιλάδα Sermermiut στο Icefiord που μπήκε στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 2004. Ο αρχαίος οικισμός της Sermermiut, βρίσκεται 1,5 χλμ νότια της πόλης και περιβάλλεται από τα πραγματικά όμορφα παγόβουνα της Ιλούλισσατ.

Πολλές διαφορετικές γενιές των Inuit έχουν ζήσει εδώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4000 χρόνων, και μπορείτε ακόμα να δείτε τα ερείπια από τους αρχαίους χρόνους.
Εδώ θα μάθετε για την τοπική ιστορία και τα έθιμα πριν φτάσουν οι Ευρωπαίοι σε αυτά τα εδάφη, θα δείτε χωριά που καλλιεργούνται για χιλιάδες χρόνια και θα θαυμάσετε τη θέα προς τα μεγαλοπρεπή παγόβουνα. Παρακαλείστε να φοράτε  κατάλληλες μπότες ή μπότες πεζοπορίας.

Η σύντομη περιπέτεια σας στην Ιλούλισσατ εδώ φτάνει στο τέλος της, επιστροφή το απόγευμα με πτήση προς το Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η, Ρεϊκιαβικ και αναχώρηση για την Ελλάδα.

Πρωινό. Αναχώρηση και επιστροφή για την Ελλάδα.

Σημείωση: Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τον ελάχιστο αριθμό των συμμετεχόντων.
 • Πτήση μετ’ επιστροφής Ρέικιαβικ -  Ιλούλισσατ  - Ρέικιαβικ συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου.
 • Μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο / αεροδρόμιο στη Γροιλανδία.
 • 1 νύχτα στο 4 αστέρων Hotel Arctic σε standard δωμάτια.
 • Ξενάγηση στην πόλη  Ιλούλισσατ  με τα πόδια.
 • 3 ώρες ιστιοπλοΐα στον Ήλιο το Μεσονυκτίου ανάμεσα στα παγόβουνα. Περιλαμβάνει τα αναψυκτικά.
 • 1 νύχτα επιπλέον στο Ρέικιαβικ, το τελευταίο βράδυ πριν από την αναχώρηση.
 • Δείπνο στο Ξενοδοχείο Arctic.
 • Συνάντηση καλωσορίσματος με τον τοπικό ξεναγό στο ξενοδοχείο.
 • Όλοι οι φόροι και τα τέλη
 • Ξενάγηση στην πόλη Ιλούσσιτατ με τα πόδια.
 • 3 ώρες ιστιοπλοΐα στον Ήλιο το Μεσονυκτίου ανάμεσα στα παγόβουνα. Περολαμβάνει τα αναψυκτικά
 • 3 ώρες πεζοπορία στον παλιό οικισμό Sermermiut στο Icefiord συμπεριλαμβανομένων των αναψυκτικών
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • Φιλοδωρήματα
 • Ότι δεν αναφαίρεται ρητά στο πρόγραμμα και τα περιλεμβανόμενα
Τα καλοκαίρια είναι σχετικά ζεστά και πράσινα, ενώ στημέση του καλοκαιριού ο ήλιος δεν δύει τελείως, αλλά βυθίζεται χαμηλά στον ορίζοντα και ανατέλει ξανά τα πρωινά (ο Ήλιος του μεσονυχτίου)
Γροιλανδία:
Η Γροιλανδία είναι Δανική περιοχή με αυτοδιάθεση. Το νησιωτικό Αρκτικό αυτό κράτος τοποθετείται γεωγραφικά, πολιτιστικά και δημογραφικά στην Βόρειο Αμερική, ενώ πολιτικά η Γροιλανδία αποτελεί μέρος της Ευρώπης.
Πρωτεύουσα: Νουούκ
Κωδικός κλήσης: +299
Νόμισμα: Κορόνα Δανίας
Πληθυσμός: 56.840 (2012) Παγκόσμια Τράπεζα
Κυβέρνηση: Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, Κοινοβουλευτική δημοκρατία
Επίσημη γλώσσα: Γροιλανδική γλώσσα
Κορόνα Δανίας
Discovering Greece, Incoming Tourism
κρουαζιέρες φιορδ βορειο σελας μεσογειος ευρωπη