">

Ισλανδια
Εβδομαδιαίο φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Ισλανδία με το Nordix (05/10/2022)

Μονο για ερασιτεχνες εραστες της φωτογραφιας!

Το ταξίδι με μια ματιά

Η Ισλανδία είναι η τρίτη πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, ενώ παράλληλα μια αραιά κατοικημένη χώρα της Ευρώπης με χαρακτηριστική την αγνή και καθαρή φύση, αμόλυντη από την ανθρώπινη επίδραση. Στη Νότια Ισλανδία θα απολαύσεις εκπληκτικά τοπία βγαλμένα από παραμύθι και θα δεις από κοντά τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς παγετώνες. Άλλωστε, δεν έχεις δικαιολογία να μην την επισκεφθείς, καθώς είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες, σχετικά με τον Covid - 19 και ανοιχτή χωρίς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους.

Επισκέψου με το Nordix τη χώρα των ξωτικών, για να θαυμάσεις το Βόρειο Σέλας και τα γεωλογικά της θαύματα!

Πόσο έτοιμος/-η είσαι για μια φωτογραφική περιήγηση της Νότιας Ισλανδίας; Ετοίμασε την φωτογραφική σου μηχανή, φόρεσε τις άνετες μπότες σου και ξεκινάμε! Στις επόμενες φωτογραφίες από το ταξίδι μας στην Ισλανδία, θα είσαι μέσα και εσύ!

 

Το ταξίδι πραγματοποιείται με μικρό, ευέλικτο και ασφαλές group (prive) που εξασφαλίζει εγγυημένη επίσκεψη των αναφερόμενων τοποθεσιών με άνεση χρόνου. Επίσκεψη των παγκόσμια προτεινόμενων πιο φωτογραφημένων τοπίων της Ισλανδίας.

https://www.inafarawayland.com/best-photography-spots-iceland/

 

Πληροφορίες ταξιδιού

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ, ΚΡΥΦΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέικιαβικ μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και άμεση αναχώρηση για τη Νότια Ισλανδία να προλάβουμε το φως να πέφτει στους καταρράκτες. Μικρή στάση σε ένα σεληνιακό τοπίο γεμάτο ατμούς θείου και αναβράζουσα λάσπη. Άφιξη στον πρώτο μας καταρράκτη, το μοναδικό  Seljalandsfoss με ένα μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το νερό. Στη συνέχεια, θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά. Συνεχίζουμε για το σημείο διανυκτέρευσης στους πρόποδες του Ηφαιστείου Χέκλα. Το βραδάκι αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες - ξέρουμε τα καλύτερα μέρη για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας.

 

2η ημέρα: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΩΝΑ, ΦΑΡΑΓΓΙΑ, ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ, ΚΟΛΟΝΕΣ ΒΑΣΑΛΤΗ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟ SOLHEIMASANDUR

Πρωινή αναχώρηση για τη Νότια Ισλανδία.  Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Βικ έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Στο ανατολικό μέρος είναι η Reynisfjara με τις σπηλιές και τις  μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την  επιφάνεια της πάντα αγριεμένης θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού. Μεταφορά στο πιο φωτογραφημένο απομεινάρι αεροπλάνου στο Sólheimasandur, που κατέπεσε στην Μαύρη Παραλία το 1973.

Αργότερα θα περπατήσουμε στο Φαράγγι  Φγιαρδγκιουλφουρ, τα καταρρακτάκια στο δρόμο που σου κλέβουν τη ματιά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και η εξερεύνηση συνεχίζεται, Άφιξη αργά το βράδυ στο μικρό ξενοδοχείο μας, που είναι «στο πουθενά».

 

3η ημέρα: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΩΝΑ, ΛΙΒΑΔΙΑ ΛΑΒΑΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ, ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ, ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ

Πολύ πρωινή αναχώρηση για να μπορέσουμε να δούμε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε και να απολαύσουμε την Ισλανδία όσο περισσότερο γίνεται. Όλα έχουν προβλεφθεί για τη δική σας ευχαρίστηση και ενημέρωση. Ο αρχηγός σας είναι απόλυτα ενημερωμένος για την ιστορία, τη γεωλογία, τις συνθήκες ζωής στο τελευταίο μεγάλο νησί που κατοικήθηκε από ανθρώπους, με την πιο αγνή και ακόμη ανεξερεύνητη φύση.

Άφιξη στο Εθνικό Πάρκο του Σκάφταφελ. Περίπατος στο ανηφορικό μονοπάτι για να φωτογραφήσουμε τον Μαύρο Καταρράκτη με τις χαμένες στήλες Βασάλτη και από την κορυφή του λόφου, την αχανή έρημο που επεκτείνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι μας. Φτάνουμε ύστερα από ένα μικρό χρονικό διάστημα στη λίμνη του Παγετώνα Jokulsarlon και συνεχίζουμε για την παραλία των διαμαντιών. Εδώ θα περιμένουμε το Βόρειο Σέλας έτοιμοι για την καλύτερη φωτογραφία. Διανυκτέρευση ύστερα από μερικά χιλιόμετρα σε ένα ερημικό όμορφο ξενοδοχείο.

 

4η ημέρα: SKOGAR – MYRDALSJOKULL – SKOGAFOSS - EYJAFJALLAJOKULL

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για το περίφημο VESTRAHORN, ένα από τα must σημεία φωτογράφισης. Αρχίζουμε το ταξίδι επιστροφής με μία μοναδική εμπειρία. Θα πάμε με ταχύπλοο δίπλα ακριβώς στο παγετώνα για να φωτογραφίσουμε αυτό το μοναδικό μπλε χρώμα του πάγου. Συνεχίζουμε με μία μικρή στάση στο λιβάδι των ευχών και σε πανοραμικά σημεία παρατήρησης των λιβαδιών της Λάβας. 

Συνεχίζουμε για το Skogar, έχοντας δεξιά μας τον Παγετώνα Myrdalsjokull. Στάση στον ομώνυμο καταρράκτη, των 60 μέτρων ύψους, Skógafoss,  για να θαυμάσουμε τη δύναμή του και να ανέβουμε στο υψίπεδο από όπου πέφτει. Γεύμα και συνεχίζουμε την επίσκεψη μας προσπερνώντας παγετώνες, καταρράκτες, απότομα βράχια που αποτελούν σπίτι πολλών ειδών πουλιών, με τις παραλίες λάβας της Νότιας Ισλανδίας και το διάσημο ηφαίστειο Eyjafjallajökull (Εϊγια-φιάτ-λαγιο-κουλ), πρωταγωνιστή των ειδήσεων τον Μάρτιο του 2010 για την έκρηξη του και το δύσκολο όνομα του. Διανυκτέρευση στην Χέλλα, όπου μπορείτε να απολαύσετε και να ξεκουραστείτε μέσα στα ζεστά νερά του εξωτερικού τζακούζι.
 

5η ημέρα: ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΓΚΕΥΣΙΡ, ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ, ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΚΕΡΙΔ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μια πρώτη μικρή στάση για επίσκεψη του πιο φωτογραφημένου επισκέψιμου κρατήρα με τυρκουάζ νερό της Ισλανδίας, τον Κέριδ. Συνεχίζουμε την εξερεύνηση μας για να γνωρίσουμε και να περπατήσουμε στην κοντινή στο Ρέικιαβικ «εξοχή της Ισλανδίας» αρχίζοντας από τον Gulfoss, το χρυσό καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, όπου χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gullfoss βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (Geysιr) που έδωσε το όνομά του σε όλους τους θερμούς πίδακες του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που μερικές φορές φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα.

Στάση για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο (προαιρετικά) και συνεχίζουμε για το Thingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Thingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Thingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Thingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.

Αναχώρηση για τη χερσόνησο του Παγετώνα Snæfellsjökull που είναι Εθνικό πάρκο.

Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ

Πολύ πρωινό ξύπνημα για να πάμε στο πιο γνωστό σημείο για τους φωτογράφους, το KIRKJUFJELL με το πυραμοειδές βουνό και τον καταρράκτη.

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση με την Νοτιοδυτική ακτή και τα απότομα ηφαιστειακά

Βράχια. Εδώ βρίσκεται και η είσοδος για το κέντρο της Γης, σύμφωνα με τον Ιούλιο Βέρν. Συνεχίζουμε για το Όλαφσβικ, την Μαύρη εκκλησία και άλλα σημεία. Καταλήγουμε αργά το απόγευμα στο κέντρο του Ρέικιαβικ, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας.

Σύντομη επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Δημαρχείο με την λίμνη του, το Κοινοβούλιο την εκκλησία HallgrΙmskirkja στο κέντρο της πόλης, τον Ταξιδιώτη του Ήλιου, εμπνευσμένο από τον Μ.  Αλέξανδρο και τον Καθεδρικό Ναό. Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης και το άγαλμα του Ingolfur Arnarson του πρώτου άποικου της περιοχής που έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, που βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ο περίπατος μας τελειώνει στο παλιό λιμάνι και το πολιτιστικό Χάρπα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Ρέικιαβικ στην καρδιά της πόλης.

 

7η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – BLUE LAGOON – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό ελεύθερο και νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στη Blue Lagoon, είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν την λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις επιστροφής.

 

05/10/2022

  • Το άτομο σε δίκλινο: 1980€
  • Το άτομο σε μονόκλινο: 2320€
  • Φόροι: 390€
Περιλαμβάνονται :

• Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων στο Ρέικιαβικ και
  στην εξοχή της Νότιας Ισλανδίας.
• Πρωινό μπουφέ καθημερινά
• Έξι γεύματα / δείπνα
• Βόλτα με ταχύπλοο δίπλα στον Παγετώνα Vatnasjokull
• Μεταφορές σε όλα τα μέρη που αναφέρονται + σε άλλα
• Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
• Περιπατητική γνωριμία του Ρέικιαβικ
• Επίσκεψη και είσοδος στο Blue Lagoon (περιλαμβάνει μεταφορές,
  χρήση χώρου, πετσέτα  και εισιτήριο εισόδου)
• Ολοήμερη εκδρομή στον Χρυσό Κύκλο
• Επισκέψεις όλων των προκαθορισμένων σημείων ενδιαφέροντος
  για φωτογράφηση
• Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
• Ενημερωμένο Συνοδό αρχηγό από/έως Αθήνα, 7/24
• Ενημερωτικά έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται :

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων κατ' άτομο
• Είσοδοι σε μουσεία
• Φιλοδωρήματα
• Αχθοφορικά
• Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα

  • 05/10 DYRHOLAEY
  • 06/10 HUNKUBAKAR
  • 07/10 LILJA, HOFN
  • 08/10 HELLA STRACTA, HELLA
  • 09/10 RJUKANDI, SNAEFELLSNES
  • 10/10 GRANDI HOTEL REYKJAVIK

SUGGESTED BEST PLACES

https://www.inafarawayland.com/best-photography-spots-iceland/

 

Παρόμοια Ταξίδια