">

Νησοι Φεροες
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΝΗΣΟΥΣ ΦΕΡΟΕΣ - ΑΝΟΙΞΗ 2022 - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

Το ταξίδι με μια ματιά

Κάπου  μεταξύ Ισλανδίας και Σκωτίας  18 μικρά νησιά, γνωστά ως Νησιά Φερόες, είναι διάσπαρτα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.


Απότομοι βράχοι, εκπληκτικά βουνά που κλίνουν πάνω από τον άγριο ωκεανό,  φιόρδ και γραφικά χωριά με  μικρά σπίτια και στέγες καλυμμένες με γρασίδι  και μερικά από τα πιο παρθένα και άγρια τοπία του κόσμου.. Oι Νήσοι Φερόες είναι ο απόλυτος προορισμός για κάθε ταξιδιώτη που δεν φοβάται να εξερευνήσει τις κρυφές γωνιές του κόσμου!


Τα Φερόες είναι μια αυτοδιοικούμενη χώρα που ανήκει, όμως, στο Βασίλειο της Δανίας. Λέγεται ότι οι πρώτοι άνθρωποι που κατοικούσαν στα νησιά ήταν Ιρλανδοί μοναχοί και Βίκινγκς από τη Νορβηγία. Αν και ο σκανδιναβικός πολιτισμός εξακολουθεί να είναι εμφανής,  τα Νησιά Φερόες ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις και συνήθειες. Η φύση έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του τοπικού πολιτισμού. Δεδομένου ότι κάθε μέρος βρίσκεται όχι περισσότερο από πέντε χιλιόμετρα μακριά από τον ωκεανό και το στοιχείο του νερού είναι πάντα παρόν, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα νησιά  αυτά  έχουν μια ισχυρή αλιευτική βιομηχανία που αποτελεί και τη μεγαλύτερη πηγή  εισοδήματος της χώρας από τα τέλη του 19ου αιώνα.


Το μαγευτικό τοπίο των Νήσων Φερόες


Τα Νησιά Φερόες είναι ένας πραγματικός  παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του νησιού, τόσο στον βυθό της θάλασσας, όσο και στη στεριά, θα γοητεύσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.  Οι λόφοι με χαμηλή βλάστηση  απλώνονται μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα και καλεί  τους λάτρεις της πεζοπορίας  να ακολουθήσουν τα μονοπάτια και να ανταμειφθούν με μια καταπληκτική θέα από τα υψηλότερα σημεία. Η υποδομή κάθε νησιού και η σύνδεσή τους με υπόγειες σήραγγες, γέφυρες ή πορθμεία καθιστούν πολύ εύκολη την εξερεύνηση τους.
Ετοιμάστε την  φωτογραφική σας μηχανή, φορέστε τις άνετες μπότες σας  και ξεκινάμε!

Όλα μας τα ταξίδια πραγματοποιούνται και ατομικά σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις!

Πληροφορίες ταξιδιού

Ημέρα 1η ΑΘΗΝΑ – ΝΗΣΟΣ VAGAR - MULAFOSSUR - ΤΟΡΣΧΑΒΝ

Άφιξη στο νησί Βάγκαρ όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο  των Νήσων . Ξεκινάμε την περιήγηση και κατευθυνόμαστε βόρεια προς το πανέμορφο χωριό Γκασανταλούρ για να δούμε  το πιο  εμβληματικό θέαμα ,  τον μαγευτικό καταρράκτη του Μουλαφοσούρ που πέφτει από έναν καταπράσινο βράχο ύψους 30 μέτρων στη θάλασσα.  Σε μικρή απόσταση βρίσκεται ένα πλάτωμα απ’ όπου η θέα του καταρράκτη είναι πανοραμική.
Στην επιστροφή μας, και καθοδόν για την πρωτεύουσα Τόρνσχαβν,  θα σταματήσουμε στην λίμνη  Sørvágsvat, την "λίμνη πάνω από τον ωκεανό". Φωλιασμένη σε μια καταπράσινη «λεκάνη» που δημιουργούν οι γύρω λόφοι,  αυτή η λίμνη έγινε διάσημη από την οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργεί,  καθώς  φαίνεται να επιπλέει πάνω από τον ωκεανό.
Άφιξη στο Τόρσχαβν. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η ΝΗΣΟΣ STREYMOY / TORSHAVN CITY TOUR – OPEN AIR MUSEUM - KIRKJUBOUR – SAKSUN –FOSSA - TJORNUVIK

Το Τόρσχαβν είναι η πρωτεύουσα και η  μεγαλύτερη εμπορική πόλη του συμπλέγματος  των Νήσων Φερόες  με 20.000 κατοίκους.  Ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα από Νορβηγούς  Βίκινγκς, οι οποίοι θεωρούνται και οι πρώτοι έποικοί της, και πήρε το όνομα της από το Νορβηγό θεό  του κεραυνού Θόρ (Thor).  Είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πολλά ιστορικά μνημεία και παλιά κτήρια, πλατιά σοκάκια και πάρκα. Οι δρόμοι της είναι γεμάτοι από μικρές κατοικίες  με διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Οι περισσότερες από αυτές  τις κατοικίες χτίστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα, αλλά θα δείτε και κάποια κτήρια  από  τον 17ο και 18ο αιώνα.

Για να αποκτήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία της φύσης, του πολιτισμού και της ιστορίας των νησιών,  θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο όπου, μεταξύ των πολιτιστικών θησαυρών της έκθεσης, θα δούμε ένα αυθεντικό καράβι των Νήσων Φερόες, μια ποικιλία από Εθνικές ενδυμασίες καθώς και ενδιαφέροντα ευρήματα από την εποχή των Βίκινγκ. Λίγο πιο κάτω  σε μια όμορφη καταπράσινη κοιλάδα,  στο αγρόκτημα Hoyvíksgarður  θα δούμε το Open Air Museum για να μάθουμε πως ζούσαν οι άνθρωποι εδώ πριν από εκατοντάδες χρόνια. Μια καλή ευκαιρία να δούμε πως είναι από μέσα τα ξύλινα παραδοσιακά σπίτια με τη βλάστηση στη στέγη τους.

Συνεχίζουμε νότια σε ένα από τα παλαιότερα χωριά των Νήσων Φερόες  και σίγουρα ένα από τα πιο ιστορικά, το Kirkjubøur. Στα μεσαιωνικά χρόνια, αυτό το μικρό χωριό ήταν το κέντρο όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της χώρας.
Εδώ βρίσκεται το πιο διάσημο μνημείο των Νήσων Φερόες, τα ερείπια του καθεδρικού ναού St. Magnus που χτίστηκε το 1300.
Ωστόσο, η σημερινή ενοριακή εκκλησία στο Kirkjubøur είναι ακόμη παλαιότερη, καθώς έχει ιστορία 1000 ετών.

Επόμενη στάση το Saksun, ένα απομακρυσμένο μικρό χωριό στο Βορρά που βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία πάνω από μια όμορφη αμμώδη λιμνοθάλασσα και προσελκύει πολλούς επισκέπτες για να θαυμάσουν την ομορφιά της. Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους ντόπιους και τους επισκέπτες, καθώς δύο φορές τη μέρα γεμίζει με θαλασσινό νερό και κατά τη διάρκεια της άμπωτης  συρρέουν στο μικρό χωριό για να περπατήσουν κατά μήκος της όχθης.

Στο χωριό θα δούμε μια εκκλησία και ένα μουσείο ενώ υπάρχουν μερικά υπέροχα σπίτια καλυμμένα με γρασίδι στον οικισμό Dúvugarðar, καθώς και μερικοί εντυπωσιακοί καταρράκτες κατά μήκος των απότομων βουνών.
Καταπράσινα λιβάδια και ψηλές κορυφές, το τοπίο στο Saksun είναι μαγευτικό και σίγουρα θα λατρέψετε τη σιωπή και την ηρεμία αυτού του εντυπωσιακού τόπου.
Τελευταία στάση για σήμερα το απομονωμένο χωριό Tjørnuvík που βρίσκεται σε μια απότομη κοιλάδα. Πριν φτάσουμε  στο Tjørnuvík, θα περάσουμε από  τον καταρράκτη Fossá  που  είναι ο ψηλότερος καταρράκτης στα Νησιά Φερόες και μοναδικός καθώς πέφτει σε δύο επίπεδα.
Άφιξη στο  Tjørnuvík. Κάντε μια βόλτα στη μικρή μαύρη παραλία και απολαύσετε τη φανταστική θέα των βράχων Risin og Kellingin, ή αλλιώς του «γίγαντα και της συζύγου του», και μάθετε τον μύθο που κρύβουν. Περπατάμε προς την πλαγιά του λόφου για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα του χωριού, την ηρεμία και την ησυχία που μας προσφέρει απλόχερα η φύση. Επιστροφή στο Τόρνσχαβν αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η ΝΗΣΟΣ EYSTUROY / EIDI - FUNNINGUR – GJOGV

Μεταξύ των δεκαοκτώ νησιών που αποτελούν το αρχιπέλαγος των Νήσων Φερόε, το Eysturoy  είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος και πληθυσμό.
Συνδέεται με το Streymoy, το μεγαλύτερο νησί , με γέφυρα ενώ μια υποθαλάσσια σήραγγα θα συνδέσει το νησί από τον Δεκέμβριο του 2020 με την πρωτεύουσα Τορσχάβν.
Το Eysturoy φιλοξενεί τα ψηλότερα βουνά των Νήσων Φερόες, τους αρχαίους οικισμούς των Βίκινγκ και το πιο ξεχωριστό μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο. Επίσης, εδώ υπάρχουν  αρκετά  γραφικά χωριά όπως το Eiði, το Gjógv και το Funningur στα βόρεια.

Αναχωρούμε με κατεύθυνση προς το Βορρά.

Η πρώτη μας μεγάλη στάση είναι το χωριό Eiði. Το χωριό αυτό ασκεί μια γοητεία στον επισκέπτη με τα πολύχρωμα σπίτια του απλωμένα δίπλα στην ήρεμη θάλασσα που λάμπει και τα ψηλά βουνά που υψώνονται τριγύρω.
Η εκκλησία του χωριού έχει ένα υπέροχο ζωγραφισμένο εσωτερικό και μοντέλα πλοίων κρέμονται από τα δοκάρια της. Είναι τάματα που έχουν προσφερθεί με σκοπό να κρατήσουν τους ντόπιους ψαράδες ασφαλείς στη θάλασσα.
Μια βόλτα γύρω από την όμορφη λίμνη στα βόρεια του χωριού μας οδηγεί στο παλιό  γήπεδο ποδοσφαίρου του Eiði, σε μια εκπληκτική τοποθεσία ανάμεσα στη λίμνη και τη βραχώδη ακτή. Έχει χαρακτηριστεί το πιο μοναχικό και το πιο όμορφο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Επόμενος σταθμός μας,  το Gjógv  που είναι ένα από τα πιο διάσημα μέρη των Νήσων Φερόες. Με έντονα χρωματισμένα σπίτια, φανταστική θέα στη θάλασσα προς τα Βόρεια Νησιά  και φυσικά το ομώνυμο φυσικό λιμάνι του  να σχηματίζει ένα βαθύ φιόρδ, το Gjógv είναι ένα υπέροχο μέρος.
Ένα μονοπάτι κατά μήκος της δυτικής πλευράς του φαραγγιού θα σας οδηγήσει σε μια διαφορετική άποψη του φαραγγιού.
Το σχολείο που χτίστηκε από ογκόλιθους το 1884, αξίζει επίσης μια επίσκεψη.
Ακριβώς απέναντι, ένα μνημείο αφιερωμένο στους ναυτικούς απαριθμεί δεκάδες ονόματα κατοίκων του χωριού που χάθηκαν στη θάλασσα.

Πιο νότια θα σταματήσουμε στο χωριό Funningur που είναι χτισμένο στους πρόποδες του Slættaratindur, του ψηλότερου βουνού των Νήσων Φερόες. Βρίσκεται στην άκρη του Funningsfjørður, ένα από τα πιο όμορφα φιόρδ όλων των νησιών, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον και σίγουρα αξίζει λίγο από το χρόνο μας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η ΝΗΣΟΣ KALSOY KAI ΝΗΣΟΣ BORDOY/ MIKLADALUR KOPAKONAN – TROLLANES – KLAKSVIK

Το Kalsoy είναι το ανατολικότερο νησί των έξι βόρειων νησιών με συνολικό πληθυσμό 100 περίπου άτομα.
Φτάνουμε στο  Klaksvik απ’ όπου θα πάρουμε το φέρυ που θα μας περάσει απέναντι στο Syðradalur. 

Κατευθυνόμαστε βόρεια προς το Mikladalur, το οποίο σημαίνει η Μεγάλη Κοιλάδα. Είναι ένα γοητευτικό μικρό χωριό με θέα στον κόλπο και το νησί Kunoy, γνωστό τόσο για τους εξειδικευμένους τεχνίτες όσο και για την πλούσια σε αλιεύματα θάλασσα που τροφοδοτεί την τοπική αλιευτική βιομηχανία για χρόνια.
Αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος για τον οποίο το Mikladalur είναι γνωστό και αυτό είναι για το υπέροχο άγαλμα της “ Κοπακονάν”  αφιερωμένο σε ένα θρυλικό πλάσμα, την γυναίκα - φώκια, επίσης γνωστό και ως Selkie, η γοργόνα των Νήσων Φερόες.
Το άγαλμα που υψώνεται κάτω από τα βράχια δίπλα στην ακτή, είναι το κύριο αξιοθέατο του χωριού και δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Hans Pauli Olsen.

Επόμενη στάση το Trøllanes. Από αυτό το μέρος θα απολαύσετε την υπέροχη θέα προς το ακρωτήρι Enniberg που βρίσκεται στο νησί του Viðoy. Στα 754 μέτρα ύψος, είναι ένα από τα υψηλότερα ακρωτήρια στον κόσμο. Το καλοκαίρι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε τα πουλιά  puffins που έχουν τις φωλιές τους ακριβώς κάτω από το χωριό.

Ο Φάρος Kallur, γνωστός επίσης ως Φάρος Kalsoy, είναι από τα πιο διάσημη αξιοθέατα του νησιού. Βρίσκεται σκαρφαλωμένος σε ένα βραχώδες λιβάδι στη σκιά ενός ψηλού και απότομου βράχου. Σε συνδυασμό με τα  θαλασσοπούλια που πετούν πάνω από το φάρο και τους ανέμους που φυσούν στις κορυφογραμμές, είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό θέαμα και μια πραγματική απόλαυση για κάθε φωτογράφο.

Αναχωρούμε από το νησί Kalsoy με το φέρυ  με προορισμό Klaksvik, στο νησί Bordoy.
Το Klaksvík είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Νήσων με ένα πολυσύχναστο λιμάνι καθώς θεωρείται η «πρωτεύουσα της αλιείας» των Φερόες.

Θα δούμε την υπέροχη λουθηρανική  εκκλησία Christiankirkjan . Είναι η πρώτη εκκλησία στην Σκανδιναβία  που χτίστηκε σε παλαιό σκανδιναβικό στιλ και έχει τέλεια ακουστική  λόγω της ιδιαίτερης   κατασκευής της οροφής  της. Είναι αφιερωμένη στη μνήμη των ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Από την οροφή της κρέμεται μια παλιά βάρκα 8 ατόμων, η οποία παλιότερα  χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρει τον ιερέα μεταξύ των  χωριών.
Επιστροφή στο Τορσχαβν. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 5η ΦΕΡΟΕΣ – ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

1 & 22/05/2022 

05 & 19/06/2022  

10, 17 & 31/07/2022  

14 & 21/08.2022

04/09/2022

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο €1895

Τιμή μονόκλινου €2190

Φόροι αεροδρομίων €390

Περιλαμβάνονται :

• Αεροπορικά εισιτήρια  Αθήνα - Φερόες – Αθήνα μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού 
• Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Τόρσχαβν
• Πρωινό μπουφέ καθημερινά
• Τέσσερα γεύματα
• Τέσσερα δείπνα
• Μεταφορές  από και προς αεροδρόμιο
• Όλες οι μεταφορές  όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Είσοδος στο Εθνικό Μουσείο και στο Open Air Museum
• Είσοδος στην λίμνη Sørvágsvat
• Ξεναγήσεις και ημερήσιες εκδρομές στα 5 σημαντικότερα νησιά του συμπλέγματος 
• Ελληνόφωνος συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
• Ταξιδιωτική – Ιατροφαρμακευτική ασφάλεια

Δεν περιλαμβάνονται :

• Φόροι αεροδρομίων  €390
• Αχθοφορικά
• Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Κωδικός πτήσης

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα άφιξης

 

A3 750

ATH - CPH

08.20

10.40

Αθήνα – Κοπεγχάγη

RC 453

CPH -  FAE  

12.25

13.40

Κοπεγχάγη - Βάγκαρ

RC 450

FAE   -  CPH  

08.20

11.25

Βάγκαρ –  Κοπεγχάγη

A3 753

CPH   -  ATH

16.20

20.30

Κοπεγχάγη –  Αθήνα

 

Σημείωση: Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας