">

Νορβηγια
Ταξιδεύουμε στα νησιά SVALBARD και ζούμε την περιπέτεια…

Το ταξίδι με μια ματιά

Το ταξίδι 7 ημερών θα μας χαρίσει εντυπωσιακές στιγμές και αρκετές υπαίθριες δραστηριότητες. Θα εξερευνήσουμε τα πιο μυστηριώδη μέρη της Αρκτικής και θα ανακαλύψουμε την σπάνια και άγρια ομορφιάς της.  Θα γνωρίσουμε τα αρκτικά τοπία και την άγρια ζωή τους, τους παγετώνες  και τα μοναδικά Φιόρδ. Αν σταθούμε τυχεροί θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον βασιλιά της αρκτικής, τη πολική αρκούδα. Επισκεπτόμαστε το απομακρυσμένο Svalbard, τα νησιά του αρχιπελάγους, πλέουμε στα fjord και δίπλα στους Παγετώνες, γνωρίζουμε το Longyearbyen και ανακαλύπτουμε το Όσλο την πρωτεύουσα της Νορβηγίας.

Όλα μας τα ταξίδια πραγματοποιούνται και ατομικά σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις!
 

 

 

Πληροφορίες ταξιδιού

1η ημέρα Αθήνα - Όσλο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Όσλο. Άφιξη και γνωριμία με την πόλη. Θα επισκεφθούμε το Δημαρχείο (Oslo Rådhus), το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης, καθώς είναι το κτίριο που κάθε χρόνο απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, το μεσαιωνικό κέντρο και το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ (Frogner Park)  με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (Vigeland Sculpture Park). Στην χερσόνησο του Bygdoy που θα επισκεφθούμε βρίσκετε το Μουσείο Ναυτιλίας Βίκινγκ (Vikingskipshuset) με τα σπουδαία εκθέματα - πλοία, τα οποία αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς, το λαογραφικό μουσείο με σπίτια από όλη την Νορβηγία, το ΦΡΑΜ και άλλα πολλά.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας μετά το τέλος της βόλτας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Όσλο – Σβάλμπανρτ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τις δυτικές ακτές του Spitsbergen, 
το Longyearbyen, Svalbard. Εδώ, 1300χλμ, βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και 400χλμ νότια του Βόρειου Πόλου, στην Βορειότερη κατοικημένη πόλη του πλανήτη, βρίσκεται μία από τις παγκόσμιες τράπεζες σπόρων, όπου σε ειδικούς χώρους φυλάσσονται σπόροι από όλο τον κόσμο.                                                  

Η περιπέτεια ξεκινά με διανυκτέρευση στο κοσμοπολίτικο Longyearbyen. Το κυρίαρχο αρκτικό τοπίο συνδυάζεται τέλεια με διάφορες galleries, pubs, εστιατόρια και μαγαζιά. Σε όλη τη πόλη μπορείτε να διακρίνεται την ιστορία και τη κληρονομία των ανθρακωρύχων.
Το 1930 το πρώτο ορυχείο δημιουργήθηκε στη πόλη και πολλοί εργάτες μετακόμισαν εκεί φτιάχνοντας διωρόφους «στρατώνες» για να κατοικίσουν . Σήμερα πολλοί από αυτούς έχουν ανακαινιστεί σε ξενώνες και ξενοδοχεία για να προσφέρουν όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες της πόλης. Σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο θα μείνουμε και εμείς. Δείπνο.

3η ημέρα: Κρουαζιέρα Pyramiden – Billefjorden – παγετώνας Nordenskiold

Αναχώρηση στις 09:00 με το MS Langøysund ή το MS Billefjord για το Billefjorden και τον παγετώνα Nordenskiöld με μεγάλες πιθανότητες να παρατηρήσουμε κάποια από τα πιο σπάνια έμβια όντα της Αρκτικής. Εδώ οι πολικές αρκούδες, οι φώκιες και οι φάλαινες είναι στο φυσικό τους περιβάλλον.  Ο τοπικός αρχηγός / συνοδός θα μας δίνει πληροφορίες για την περιοχή και την φύση κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
Σε μία στάση μας θα απολαύσουμε το γεύμα έχοντας μπροστά μας τον Παγετώνα Nordenskiöld. Στο Pyramiden όπου μας περιμένει ο Ρώσος αρχηγός μας, οπλισμένος με την καραμπίνα του, θα κατέβουμε για μία Βόλτα σε Ρώσικο έδαφος.
είναι υποχρεωτικό να παραμείνουμε όλοι μαζί για τον φόβο της πολικής αρκούδας που εδώ κάνει την εμφάνισή της πολύ συχνά.
Κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το Svenskhuset το παλαιότερο κτίσμα των Σβάλμπαρντ και ο οδηγός θα μας μιλήσει για τα τραγικά συμβάντα του 1872.
επιστροφή αργά το απόγευμα στο Σπίτσμπεργκεν.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Spitsbergen Hotel διατηρητέο κτήριο του 1947, χτισμένο σε λόφο από όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα προς τη πόλη και στους παγετώνες Lars & Longyear. Στους διαδρόμους του θα βρείτε φωτογραφίες, παλιούς χάρτες και εφημερίδες με τις ιστορίες της εποχής εκείνης.  Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Isfjord & Poolepynten – Θαλάσσιοι Ελέφαντες

H άγρια ζωή της περιοχής θα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα της σημερινής ημέρας. Καθημερινά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν εκδρομές με γρήγορα πλοιάρια για την αποικία των θαλάσσιων ελεφάντων που έρχονται εδώ το καλοκαίρι και τους αρέσει να λιάζονται στην παραλία. Θα έχουμε την δυνατότητα
να παρατηρήσουμε αυτά τα τεράστια θηλαστικά από κοντινή απόσταση στο φυσικό τους περιβάλλον.
Το ταξίδι θα αρχίσει με την γνωριμία του πανέμορφου Isfjord και του Poolepynten στο Prince Karl’s Forland όπου συνήθως μένουν οι θαλάσσιοι ελέφαντες. Στο ταξίδι θα μας συνοδεύουν τα ‘’puffins’’ με τις χαμηλές πτήσεις τους. Tα κοντινά απότομα βράχια αποτελούν ιδανικά σημεία για να κάνουν τις καλοκαιρινές φωλιές τους.

Θαυμάστε τις μεγάλες κοιλάδες σχήματος ‘’U’’, σκαλισμένες από  τους γιγάντιους παγετώνες που κάλυπταν την περιοχή πριν από περίπου δέκα χιλιάδες χρόνια.
Η τούνδρα με την χαμηλή βλάστηση βρίθει από ζωή και ήταν για πολλούς αιώνες σημείο κυνηγιού. Φτάνοντας στο Poolepynten, καιρού επιτρέποντος θα κατέβουμε στην παραλία για να θαυμάσουμε από κοντά τους περίπου 30 θαλάσσιους ελέφαντες που συνήθως είναι εδώ.
Επιστροφή στο πλοίο και ελαφρύ γεύμα. Στην επιστροφή θα σταματήσουμε στα εγκαταλελειμμένα μεταλλεία Grumant,στην νότια πλευρά του Isfjord, που έχει τελείως διαφορετική γεωμορφολογία από την βόρεια. Επιστροφή αργά το απόγευμα.
Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Longyearbyen

Δύο ώρες γνωριμία της πόλης και της περιοχής με το λεωφορείο και τα πόδια με στάσεις στα πιο ενδιαφέροντα σημεία. Ο αρχηγός θα μας μιλήσει για την ζωή εδώ, στην πιο βόρεια πόλη του πλανήτη, για την ιστορία της αλλά και τις τοπικές συνήθειες και μύθους. Η περιήγηση θα περάσει κοντά από τα τοπικά μεταλλεία, την εκκλησία, το δημαρχείο και την παγκόσμια τράπεζα σπόρων.
Το απόγευμα ελεύθερο για μία εξ ιδίων περιπλάνηση.

 

6η ημέρα: Kongsfjorden - Ny Alesund

Η ημέρα μας σήμερα θα ξεκινήσει από το Kongsfjorden, το μεγαλύτερο φιόρδ στη βορειοδυτική ακτή του Spitsbergen. Είναι επίσης γνωστό, ως King's Bay. Το τοπίο εδώ ποικίλλει από μεγάλες πεδιάδες, τούντρα σε αλπικές κορυφές με τρομερούς παγετώνες που φτάνουν στον ωκεανό. Θα δούμε το βουνό Mitra που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της εισόδου στο Kongsfjorden. Στο τέλος του φιόρδ ξεχωρίζει το μεγαλοπρεπές Κονγκσμπέρ (παγετώνας του βασιλιά) με τις τρείς χαρακτηριστικές κορυφές: Nora, Dana και Svea. Στη συνέχεια θα ‘’δέσουμε’’ στο Ny-Ålesund, στη μία από τις βορειότερες κοινότητες στο κόσμο. Εδώ βρίσκεται  ο πιο προηγμένος ερευνητικός σταθμός της αρκτικής όπως και οι εθνικοί σταθμοί ερευνών ορισμένων χωρών,  με μεγάλη δραστηριότητα το καλοκαίρι. Αποβίβαση στο Longyearbyen.  Δείπνο και ανασκόπηση του ταξιδιού.

7η ημέρα: Longyearbyen - Αθήνα

Λίγο μετά αλλαγή της ημέρας μεταφορά στο αεροδρόμιο και πολύ νωρίς το πρωί
φεύγουμε για την επιστροφή μας στα πάτρια εδάφη. Άφιξη το μεσημέρι.

Περιλαμβάνονται :
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης: Αθήνα – Σβάλμπαρντ – Αθήνα
 • Μεταφορές
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Τέσσερις νύχτες στο Longyearbyen
 • Μία νύχτα στο Όσλο
 • Πέντε γεύματα
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Συνοδό αρχηγό από/έως Αθήνα
 • Συνοδός, ξεναγός κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας και των ξεναγήσεων
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια
 • Καθημερινές εκδρομές όπως αναφέρονται αναλυτικά

 

Δεν περιλαμβάνονται :
 • Είσοδος σε επισκεπτόμενους χώρους.
 • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προτεινόμενο.
 

 

Θα ανακοινωθoούν σύντομα.

 

Όσλο: SCANDIC SOLLI ή παρόμοιο

Σβάλμπανρτ:  SVALBARD HOTELL THE VAULT ή παρόμοιο

 

Σημείωση 1: Σε αυτό το ταξίδι πρέπει να έχετε μαζί σας ζεστά και αδιάβροχα ρούχα, γάντια, σκουφί, κασκόλ, άνετα αδιάβροχα παπούτσια, την φωτογραφική σας μηχανή και κιάλια. Πρέπει να φροντίσετε να έχετε ΝΟΚ σε μετρητά γιατί σε πολλά μέρη δεν γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες.
Σημείωση 2 : Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.

Να είστε προετοιμασμένοι για ζωή χωρίς πολύ internet και δύσκολες συνθήκες.

Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας.

Παρόμοια Ταξίδια