">

Γροιλανδια - Ισλανδια
Γροιλανδία - Ilulissat (Επέκταση στα καλοκαιρινά ταξίδια Ισλανδίας)

Ταξιδευουμε στη δυτικη Γροιλανδια

Το ταξίδι με μια ματιά

Ως μέρος της λίστας παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το όμορφο Ilulissat Icefjord είναι ίσως ο πιο δημοφιλής

τουριστικός προορισμός στη Γροιλανδία.

Τα παγόβουνα ονομάζονται "Ilulissat" στη Γροιλανδία, και δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι η λέξη είναι το πιο κατάλληλο

όνομα για αυτήν την πόλη.

Το Ilulissat βρίσκεται στη δυτική ακτή της Γροιλανδίας, 250 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου,   σε μια όμορφη τοποθεσία  στο στόμιο  ενός παγωμένου φιόρδ μήκους  40 χιλιομέτρων  με τεράστια παγόβουνα που σχηματίζονται από τον  παγετώνα  Sermeq Kujalleq.

Είναι ένας από τους λίγους παγετώνες της Γροιλανδίας που φτάνει στη θάλασσα.

Εκεί ζουν 4.000 άνθρωποι και όχι λιγότερα από 6.000 σκυλιά, ειδικά για να οδηγούν έλκηθρο. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς  τη  σημασία του σκύλου σαν μέσο μεταφοράς, ακόμη και σε μια μεγάλη σύγχρονη πόλη.

 
Ημερήσιες κρουαζιέρες,  εκδρομές πεζοπορίας και πτήσεις με ελικόπτερο είναι  ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσετε τα τεράστια παγόβουνα  από κοντινή απόσταση και να τα δείτε να αποκολλούνται από τον παγετώνα και να συντρίβονται  στη θάλασσα.
 

Πληροφορίες ταξιδιού

1η ΗΜΕΡΑ: Ρέικιαβικ - Ilulissat

Αναχώρηση  με την Air Iceland από το αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ προς το Ilulissat.
Η πτήση είναι περίπου 3 ώρες και η διαφορά ώρας είναι 2 ώρες.
Άφιξη και  μεταφορά στο ξενοδοχείο

2η ΗΜΕΡΑ: Ελεύθερη ημέρα

Ελεύθερη ημέρα για προαιρετικές εκδρομές.
Οι ώρες και οι ημερομηνίες κάθε εκδρομής ποικίλλουν καθημερινά, επομένως μπορούν να επιβεβαιωθούν μόνο κατόπιν αιτήματος.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Σαφάρι φάλαινας στον κόλπο Disco (Διάρκεια 4 ώρες/ €185 το άτομο)
Μια αξέχαστη εμπειρία με σαφάρι φαλαινών στη Γροιλανδία!
Σε αυτό το 4 ωρών σαφάρι φαλαινών από το Ilulissat, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να φωτογραφίσετε τη θεαματική θαλάσσια ζωή που βρίσκεται στα πλούσια ύδατα της Γροιλανδίας. Οι όμορφες φάλαινες κολυμπούν στον κόλπο Disko όλο το καλοκαίρι, μερικές φορές κοντά στην πόλη, άλλες φορές στο παγωμένο φιόρδ ή βόρεια κατά μήκος της ακτής του νησιού "Arveprinsens Ejland". Καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας υπάρχει σταθερή ραδιοφωνική επικοινωνία με τους ψαράδες και τους κυνηγούς που ταξιδεύουν στον κόλπο Disko και δίνουν πληροφορίες για την τοποθεσία των φαλαινών. Οι περισσότερες φάλαινες που βλέπουμε στα ταξίδια μας είναι οι φάλαινες Humpback με τις χαρακτηριστικές ουρές τους, αλλά και φάλαινες Fin και Minke.

Περιλαμβάνει:
• Περιήγηση στο πλοίο με οδηγό – ξεναγό
• Καφές / τσάι

Εκδρομή με καραβάκι στον παγετώνα Eqi (Διάρκεια 6 -12 ώρες/ €345)
Επισκεφθείτε τον όμορφο παγετώνα Eqi με βάρκα! Δείτε το εντυπωσιακό παγετώνα Calving κοντά από την προκυμαία.
Πολύ λίγα μέρη στη Γροιλανδία είναι τόσο όμορφα όσο ο παγετώνας Eqi! Ο παγετώνας βγαίνει σε ένα φιόρδ περίπου 80 χλμ βόρεια του Ilulissat. Με πλοίο είναι δυνατόν να πάτε πολύ κοντά στην άκρη του παγετώνα και να δείτε μεγάλα κομμάτια πάγου να σπάνε. Οι συγκρούσεις είναι τεράστιες και η θέα των παγόβουνων που πέφτουν στο νερό είναι εντυπωσιακή. Αναχώρηση από το Ilulissat νωρίς το πρωί.
Το σκάφος θα παραμείνει μπροστά στον παγετώνα για περίπου 2 ώρες, ενώ ελπίζουμε να παρακολουθήσουμε τους παγετώνες να πέφτουν στην θάλασσα.
Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ilulissat.

Περιλαμβάνει:
• Περιήγηση στο πλοίο με οδηγό - ξεναγό
• Γεύμα μπουφέ ή μεσημεριανό γεύμα σε ένα πιάτο

Σημαντική Σημείωση:
Η διάρκεια του ταξιδιού με πλοίο από και προς τον παγετώνα μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 5 ώρες κάθε φορά, εξαρτάται από το σκάφος.

Kangia Classic με ελικόπτερο (Διάρκεια 90 λεπτά/ από €560)
Αυτή η εκδρομή είναι η καλύτερη επιλογή για να φτάσετε στην καρδιά του παγετώνα.
Το Ilulissat Glacier είναι ο πιο παραγωγικός παγετώνας, όχι μόνο στη Γροιλανδία, αλλά στο βόρειο ημισφαίριο. Ο παγετώνας έχει 7 χιλιόμετρα πλάτος και περισσότερο από 1 χιλιόμετρο κλήση. Παράγει 43 εκατομμύρια τόνους πάγου και κινείται περίπου 50 μέτρα την ημέρα. Είναι ένα καταπληκτικό θέαμα για να δείτε αυτή την άπειρη ποσότητα πάγου και να νιώσετε την τεράστια δύναμη της φύσης.
Το ελικόπτερο απογειώνεται από το αεροδρόμιο του Ilulissat και πετάει  χαμηλά διασχίζοντας λόφους, λίμνες και παγωμένα fjord.
Προσγείωση στη μέση της διατηρημένης περιοχής και για μισή ώρα θα απολαύσουμε το μεγαλείο της υπέροχης φύσης που μας περιβάλλει. Στην πτήση της επιστροφής στο Ιλουλισσάτ, θα πετάξουμε πάνω από την άκρη του παγετώνα και τα παγόβουνα στο icefiord.


Σημαντική Σημείωση:
Πάντα πετάμε με το ελικόπτερο που διαθέτει η Air Greenland, το καλοκαίρι συνήθως είναι το Bell 212. (Χωρητικότητα: 11 επιβάτες)

3η ΗΜΕΡΑ: Επιστροφή στο Ρέικιαβικ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο  για την πτήση από το Ilulissat στο Ρέικιαβικ.

Ιούνιος: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο
Ιούλιος και Αύγουστος: Καθημερινά  (εκτός Κυριακής)
Σεπτέμβριος: Τρίτη και Σάββατο

Τιμή: Το άτομο σε δίκλινο από 1.660€

Φόροι αεροδρομίων 125€

Περιλαμβάνονται :
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Ilulissat με πρωινό (ξενοδοχεία:  Hotel Icefjord, ή Hotel Arctic, ή Hotel Αvannaa)
  • Πτήσεις μετ 'επιστροφής Ρέικιαβικ - Ilulissat (εξαιρούνται οι φόροι αεροδρομίου)
  • Μεταφορά από / προς το ξενοδοχείο στο Ilulissat
  • Δείπνο καλωσορίσματος (μόνο  στο ξενοδοχείο  Ilulissat Arctic Hotel)
Δεν περιλαμβάνονται :
  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ
  • Φόροι αεροδρομίων 125€

Διανυκτερεύσεις: Hotel Icefjord, ή Hotel Arctic, ή Hotel Αvannaa)Η Γροιλανδία προσφέρει έναν κάπως διαφορετικό τύπο ταξιδιωτικής εμπειρίας από όσο θα περίμενε κανείς.
Η απομακρυσμένη θέση  και η νησιωτική ιδιότητα της σημαίνει ότι ουσιαστικά όλα τα υλικά και μη αγαθά πρέπει να εισαχθούν.
Ως εκ τούτου, ακόμη και τα καθημερινά αντικείμενα κοστίζουν περισσότερο ακόμη και από  την Ισλανδία ή τη Δανία (Η Γροιλανδία ανήκει διοικητικά στην Δανία).
Επίσης, τα καταλύματα τείνουν να είναι μικρά σε μέγεθος (και πάλι, λόγω του υψηλού κόστους εισαγωγής οικοδομικών υλικών), και η εξυπηρέτηση συχνά είναι πιο χαλαρή από ότι θα βρείτε αλλού. 
 

Παρόμοια Ταξίδια