">

Ισλανδια
7ήμερο στην Ισλανδία με παγετώνες, ηφαίστεια, καταρράκτες & γεωλογικά θαύματα (Αναχωρήση: 16/07/2020)

Το ταξίδι με μια ματιά

H εκδρομή αυτή είναι μια εύκολη περιήγηση της Ισλανδίας στην οποία  όλοι μπορούν να λάβουν μέρος. Έχει καθημερινά λίγες ώρες περπάτημα,  αρκετές σύντομες βόλτες και καλύπτει όλα τα αξιοθέατα της περιοχής.
Το ταξίδι πραγματοποιείται με μικρή ομάδα ατόμων σχεδόν “prive” με  ελληνόφωνο αρχηγό.

 

Δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού σας στη Γροιλανδία για 3 ημέρες

Πληροφορίες ταξιδιού

1η ΗΜΕΡΑ: Ρέικιαβικ – Seljalandsfoss - Skogafoss

Αναχώρηση για το Ρέικιαβικ.

Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και ξεκινά η εξερεύνηση της Νότιας Ισλανδίας. Δεν θα χάσουμε τη στάση στο στενό Seljalandsfoss όπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης με ένα μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το νερό, προσέξτε, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βραχείτε! Στην συνέχεια θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά. Στο βάθος του ορίζοντα φαίνονται τα νησιά Γουέστμαν, που η έκρηξη του ηφαιστείου το 1973 θεωρείται η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία της Ισλανδίας. Η έκρηξη ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου στο νησί του Heimaey, το μόνο κατοικημένο νησί του αρχιπελάγους Vestmannaeyjar και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές για πέντε μήνες. 

Συνεχίζουμε προς τον καταρράκτη Skógafoss, ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας!  Είναι ο πιο ψηλός καταρράκτης της Ισλανδίας. σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το λαογραφικό μουσείο αφιερωμένο στα κτίρια και την καθημερινή ζωή των Ισλανδών στους προηγούμενους αιώνες, σίγουρα αξίζει μια ματιά στα παλιά.

Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Reynisfjara – Παραλία Βίκ – Myrdalsjokull - Vatnajökull

Συνεχίζουμε για τις μαύρες αμμουδιές της παραλίας Reynisfjara. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τα ισχυρά κύματα και τα καταπληκτικά σκαλισμένα από τη δύναμη της θάλασσας βράχια. Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Βικ έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Εδώ στην σπηλιά της έχει γυριστεί η ταινία «Νώε» Στα ανατολικά είναι οι μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την  επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού.
Στάση στο Βίκ και επίσκεψη του παγετώνα Μυρδαλγιοκούλ, θα πλησιάσουμε όσο περισσότερο γίνεται και θα πιάσουμε τον αιώνιο πάγο, ηλικίας χιλιάδων ετών.

Στην εξερεύνηση μας περνάμε από το Eldhraun, τη μεγαλύτερη μάζα λάβας που έχει απλωθεί ποτέ στη γη, και συνεχίζουμε για τη μικρή αλλά ενδιαφέρουσα πόλη  Kirkjubaejarklaustur.

Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση κοντά στον Vatnajökull, το μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης, που είναι ορατός σε όλη την Νοτιοανατολική Ισλανδία.

3η ΗΜΕΡΑ – Jokulsarlon – Skaftafell - Fjaðrárgljúfur

Πρωινό και μετάβαση στο νότιο τμήμα του πάρκου που βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του παγετώνα, Jokulsarlon. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για να επισκεφθούν οι  ταξιδιώτες. Στη διαδρομή μας, σταματάμε για μια βόλτα με βάρκα ανάμεσα στα επιπλέοντα παγόβουνα. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή.  Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα.

Επιβίβαση στο αμφίβιο και είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα.

Συνεχίζουμε για την παραλία των διαμαντιών και αν υπάρχει χρόνος θα ανέβουμε στον μαύρο Καταρράκτη που βρίσκεται στο Skaftafell, το Εθνικό πάρκο Vatnajökull. Εδώ κάτω από τον παγετώνα βρίσκεται το ψηλότερο βουνό της Ισλανδίας, Hvannadalshnjúkur (2110μ).

Θα διασχίσουμε την αμμώδη έρημο της νότιας ακτής και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας κατά μήκος ορεινών βράχων, παγετώνων και καταρρακτών.

Στάση και βόλτα στο φαράγγι Fjaðrárgljúfur. Περνάμε την κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημύρα που ακολούθησε την γέφυρα-μνημείο Skeiðará Bridge.

Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Χρυσός Κύκλος - Keirid – Gulfoss - Μεγάλος Πίδακας Geyser – Pingvellir - Fontana - Reykjavik

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του Χρυσού Κύκλου.
Θα γνωρίσουμε την  «εξοχή της Ισλανδίας» αρχίζοντας από το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού.
Στο δρόμο μας το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια στην περιοχή. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση».
Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930.
Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο.


Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.


Συνεχίζουμε για το Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη , έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι.


Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε  έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη του κρατήρα KEIRID.
Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

5η ΗΜΕΡΑ: Ρέικιαβικ - Ημέρα ελεύθερη - προαιρετικό σαφάρι φαλαινών

Πρωινό και περιπλάνηση της πόλης  με τον αρχηγό που θα σας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου’. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία Hallgrνmskirkja, στο κέντρο της πόλης Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Η ξενάγηση τελειώνει στο λιμάνι.


Ο Ingolfur Arnarson, ο πρώτος άποικος της Ισλανδίας, έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, όπου βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.


Το μεσημέρι προτείνουμε «κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα.Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν  τις μπλε φάλαινες σε ένα μεγάλο ποσοστό. Διάρκεια εκδρομής: περίπου 4 ώρες. (Κόστος 95€)

Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο Διανυκτέρευση

6η ΗΜΕΡΑ: Blue Lagoon - Ρέικιαβικ

Αμέσως μετά το πρωινό σας προτείνουμε επίσκεψη στην διάσημη ηφαιστειακή γαλάζια λίμνη (Βlue Lagoon).
Μεταφορά στη Blue Lagoon, είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο,  θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό.


Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν την λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας
(130€ με τις μεταφορές, είσοδο, πετσέτα και ένα ποτό).

7η ΗΜΕΡΑ: Ρέικιαβικ - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

Τιμή το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 1920€

Τιμή το άτομο σε μονόκλινο 2520€

Φόρους αεροδρομίου κατ'άτομο 390€

Περιλαμβάνονται :
 • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
 • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Τρείς διανυκτερεύσεις σε 3 και 4 αστέρων ξενοδοχεία στην εξοχή της Νότιας Ισλανδίας
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στο  Ρέικιαβικ σε 4 αστέρων κεντρικό ξενοδοχείο
 • Πρωινό καθημερινά
 • Βόλτα με αμφίβιο πλοιάριο στην λιμνοθάλασσα Jokusarlon
 • Επίσκεψη Πάρκου Skaftafell
 • Επίσκεψη Παγετώνα Solheimarjokull
 • Επίσκεψη στο φαράγγι Fjaðrárgljúfur
 • Επίσκεψη της Reynisfjara
 • Είσοδος στον κρατήρα Kerid
 • Επίσκεψη ιστορικού κοινοβουλίου Alþingi
 • Επίσκεψη πάρκου Þingvellir, Gulfoss, Geysir
 • Μια χειραποσκευή
 • Μία αποσκευή έως 20 κιλά
 • Ξενάγηση στο Ρέικιαβικ
Δεν περιλαμβάνονται :
 • Φόρους αεροδρομίου κατ'άτομο 390€
 • Είσοδοι σε μουσεία
 • Φιλοδωρήματα
 • Αχθοφορικά
 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 • «Κυνήγι θέασης φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα. (95€)
 • Blue Lagoon. Μεταφορά, είσοδος, πετσέτα και ένα ποτό (130€)

Δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού σας στη Γροιλανδία για 3 ημέρες

Kωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

SK 778

16/07/20

ATH – CPH

13.15

15.30

Αθήνα –  Κοπεγχάγη

SK 2595

16/07/20

CPH - ΚEF

16.40

17.55

Κοπεγχάγη - Ρέικιαβικ

SK 596

22/07/20

KEF –  CPH

10.30

15.35

Ρέικιαβικ -  Κοπεγχάγη

SK 2777

22/07/20

CPH - ATH

16.15

20.25

Κοπεγχάγη - Αθήνα

 

Παρόμοια Ταξίδια