">

Νορβηγια
Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία και Κρουαζιέρα στο Βόρειο Ακρωτήρι

Τρομσο, Κιρκενες, Oσλο

Το ταξίδι με μια ματιά

Στη Νορβηγία το αξιοθέατο είναι το ίδιο το φυσικό τοπίο: το Βόρειο Σέλας, τα φιόρδ, τα απόκρημνα βουνά, το Αρκτικό Αρχιπέλαγος. Αλλά επίσης και οι ίδιες οι πόλεις, όπως η πρωτεύουσα, το Όσλο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα των Φιόρδ, το Τρόμσο. Η Νορβηγία προσφέρει αληθινά συναρπαστικές στιγμές και ένα ταξίδι που θα είναι η πιο αγαπημένη σας εμπειρία! Οι ταξιδιώτες του χειμώνα θα έχουν πιθανότητες να δουν τα φώτα του Βορείου Σέλαος.

 

Σημαντική σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

 

Πληροφορίες ταξιδιού

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΤΡΟΜΣΟ

Πτήση μέσω σταθμού για το Τρόμσο. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για μια εκδρομή προς αναζήτηση του Βόρειου Σέλαος. Μια ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά των φώτων που χορεύουν στον ουρανό,  μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο του Τρόμσο. Θα απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα καθώς περιμένουμε τα φώτα να κάνουν την εμφάνισης τους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΜΣΟ - ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ένα χειμερινό σαφάρι φαλαινών. Ετοιμαστείτε για να ζήσετε την απόλυτη χειμερινή περιπέτεια. Θα περιηγηθούμε ανάμεσα από φιόρδ, γύρω από το Τρόμσο, για να παρατηρήσουμε τις φάλαινες που συγκεντρώνονται εκεί για να τραφούν κατά τους χειμερινούς μήνες. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλά και διαφορετικά είδη φαλαινών σε πλήρη δραστηριότητα. Θα μας συνοδεύει πάντα ένας έμπειρος οδηγός για να μας αποκαλύψει όλα τα «μυστικά» των φαλαινών και της γύρω περιοχής.  Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα διατίθεται δωρεάν καφές και τσάι για απολαύσουμε στο έπακρο τη βόλτα μας με τη βάρκα. Επιστροφή και διανυκτέρευση.


Σημείωση: Διάρκεια σαφάρι φαλαινών περίπου 4-6 ώρες. Τα σαφάρι μπορεί να είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα ανάλογα με τη θέση των φαλαινών. (Νοέμβριος - Ιανουάριος)

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΜΣΟ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για να εξερευνήσετε την πόλη του Τρόμσο, που είναι γνωστή και ως «Παρίσι του Βορρά». Η «Πρωτεύουσα της Αρκτικής», έχει μια μοναδική ιστορία που αφορά τους πολικούς εξερευνητές, τους κυνηγούς θαλάσσιων ίππων και πολικών αρκούδων, την μεταφορά ξυλείας από τα ρώσικα ποτάμια, το εμπόριο και τα ορυχεία άνθρακα.


Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το κέντρο Polaria, όπου θα σας ταξιδέψει στο θεαματικό σκηνικό του τοπίου του Σβάλμπαρντ. Στη συνέχεια δείτε τον Αρκτικό Καθεδρικό Ναό, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και σήμα κατατεθέν της πόλης. Μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε προς το Beer Hall (Ølhallen), την παλαιότερη παμπ του Τρόμσο, και δημοφιλές σημείο συνάντησης ψαράδων, κυνηγών και πολικών εξερευνητών. Εδώ κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, Ρώσοι, Βρετανοί, Δανοί και Γερμανοί έκαναν μια τελευταία στάση με τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους!


Εναλλακτικά, και εφ’ όσον βοηθάν οι συνθήκες, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα husky safari. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας θα μας γνωρίσει τα πανέμορφα αυτά σκυλιά και θα μας μιλήσει για την εκπαίδευση και τις συνήθειές τους. Όλοι οι επισκέπτες θα οδηγήσουν το δικό τους έλκηθρο παρέα με τα huskies μέσα  στην απεραντοσύνη της Λαπωνίας, με τη συνοδεία πεπειραμένων οδηγών. Εκδρομικός καφές γύρω από τη φωτιά και επιστροφή στην πόλη.


Το απόγευμα μετάβαση στο λιμάνι και επιβίβαση στο μοναδικό πλοίο που αναχωρεί καθημερινά, περνάει από το στενό κανάλι που χωρίζει το Νησί του Βόρειου Ακρωτηρίου με την ηπειρωτική Ευρώπη. Διανυκτέρευση σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες. Το βράδυ απολαύστε την ησυχία του Βόρειου Ατλαντικού και περιμένετε να κάνει την εμφάνισή του το Βόρειο Σέλας.


Σημείωση: Το husky safari έχει κόστος από 220€. Προβλέπεται κατάλληλος ρουχισμός για τις καιρικές συνθήκες. (Νοέμβριος - Ιανουάριος)

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Σήμερα απολαμβάνουμε το πρωινό μας με θέα τα πολλά μικρά λιμανάκια και τη βορειότερη πόλη της Αρκτικής, το Hammerfest, όπου θα κάνουμε μια ολιγόωρη στάση νωρίς το πρωί.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Honningsvåg, την πρωτεύουσα του Βορείου Ακρωτηρίου. Εδώ μπορείτε να συμμετάσχετε στην προαιρετική εκδρομή επίσκεψης του Βορείου Ακρωτηρίου, του πιο δημοφιλούς αξιοθέατου στο Honningsvåg. Το Βόρειο Ακρωτήρι υψώνεται θεαματικά 300μ. από τη στάθμη του ωκεανού και βρίσκεται μόνο 2 χιλιάδες χλμ. από τον Βόρειο Πόλο! Μόνο τα Νησιά Σβάλμπαρντ σας χωρίζουν από το Βόρειο Πόλο. Αν σταθείτε στην άκρη του οροπεδίου στο Βόρειο Ακρωτήρι, θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε στην άκρη του Κόσμου! Είναι γνωστό ως το βορειότερο σημείο της Ευρώπης και λόγω της θέσης του, το ακρωτήρι κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες τοποθεσίες για να παρακολουθήσει κάποιος το Βόρειο Σέλας. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για το καταφύγιο σπάνιων ειδών πτηνών και θαλασσοπουλιών.Το πλοίο μας στη συνέχεια κατευθύνεται ανατολικά προς τα όμορφα ψαροχώρια Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg, Vardo και Vadso.

Σημείωση: Η επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήρι έχει κόστος 190€ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει τις μεταφορές από/ προς Βόρειο ακρωτήρι, είσοδο στο Βόρειο ακρωτήρι και το Nordkapp Panorama film (η εντυπωσιακή ταινία θα σας οδηγήσει σε ένα ταξίδι μέσα από τις τέσσερις εποχές του Nordkapp), έκθεση Ιστορίας του Νordkapp, το Cave of Lights.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΡΚΕΝΕΣ

Πρωινό και άφιξη στο Κίρκενες (Κirkenes), το οποίο βρίσκεται μεταξύ δύο ζωνών ώρας: του Ελσίνκι και της Μόσχας. Οι άνθρωποι εκεί μιλούν Νορβηγικά, Σάμι, Φινλανδικά ή και Ρωσικά. Μετά την αποβίβαση, μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για  Όσλο. Άφιξη, μετάβαση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΛΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση. Σήμερα θα δείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Νορβηγίας. Θα επισκεφθούμε το Δημαρχείο της πόλης (Oslo Rådhus), το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης, καθώς είναι το κτίριο που κάθε χρόνο απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης. Τα Βασιλικά Ανάκτορα, το μεσαιωνικό κέντρο και το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (Vigeland Sculpture Park), το Μουσείο Ναυτιλίας Βίκινγκ (Vikingskipshuset), στη χερσόνησο του Bygdoy, όπου θα θαυμάσετε τα σπουδαία εκθέματα - πλοία που αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς, δεν θα μπορούσαν να λείπουν απο το πρόγραμμά μας.


Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη για να γνωρίσετε λίγο ακόμα την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Στην πόλη αξίζει να επισκεφτείτε την Εθνική Πινακοθήκη με τα καλύτερα έργα του Munch (και φυσικά τον πίνακα – ορόσημο «Κραυγή»), και το μοντέρνο εμπορικό κέντρο Akker Brigge, το οποίο συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και νυκτερινά κέντρα της πόλης. Επισκεφθείτε επίσης το Akershus, ένα μεσαιωνικό κάστρο που αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Όσλο, το Νορβηγικό Μουσείο ιστορίας και πολιτισμού (Norsk Folkemuseum), την εκκλησία του Aker (Gamle Aker Kirke), που είναι η παλιότερη πέτρινη εκκλησία στην Σκανδιναβία και το παλιότερο κτίριο του Όσλο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

7η Ημέρα: ΟΣΛΟ - ΑΘΗΝΑ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την επιστροφή.

(Η τιμή εξαρτάται από την διαθεσιμότητα και την ημερομηνία αναχώρησης)

Περιλαμβάνονται :
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης: Όσλο - Τρόμσο , Κίρκινες - Όσλο
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Τρία δείπνα
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις συνολικά σε Ξενοδοχεία 4* κεντρικά, στο Όσλο (2 νύχτες), στο Τρόμσο (2 νύχτες)
 • Δύο νύχτες σε δίκλινη καμπίνα εσωτερική στην Κρουαζιέρα του Βόρειου Ακρωτηρίου.
 • Εκδρομή - αναζήτηση Βόρειου Σέλλας
 • Σαφάρι φαλαινών  διάρκειας 4 - 6 ώρες
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται :
 • Διεθνή αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ασφάλεια ταξιδιωτική & Εισόδους σε επισκεπτόμενους χώρους
 • Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προτεινόμενο.

Σημείωση: Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαική κάρτα ασφάλισης – ασθένειας

Παρόμοια Ταξίδια