">

Λετονια
Ταξίδι στη Ρίγα!

Το ταξίδι με μια ματιά

Ένα ταξίδι στην καρδιά της Βαλτικής, τη Λετονία, με τα πολιτιστικά αποτυπώματα που μαρτυρούν την πλούσια και ιδιαίτερη ιστορία της χώρας. Αποτελεί έναν αξέχαστα γοητευτικό και γαλήνιο προορισμός. Σε αυτό το ταξίδι θα ανακαλύψουμε τη Ρίγα, μια πόλη με διαχρονική κομψότητα και μια ανεξάντλητη μίξη παλαιού και νέου. Γνωστή για το μοναδικό φεστιβάλ Χορού και Μουσικής και την Παλιά Πόλη της, αυτή η νεραϊδίσια πόλη αναπτύσσεται ταχύτατα. Ανακαλύψτε την πριν αλλάξει!

Σημαντική σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

 

Πληροφορίες ταξιδιού

1η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση για Ρίγα

Αναχώρηση αεροπορικώς για τη Ρίγα. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Σήμερα έχετε χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Ρίγα

Μετά το πρωινό, ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στη Ρίγα. Θα ξεκινήσουμε από τις όχθες του ποταμού Νταούγκαβα (Daugava) που διασχίζει την πόλη, τον Καθεδρικό με ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης, όπως και τις εκκλησίες  του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Γεωργίου. Περπατώντας στα δρομάκια με τα μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα θα ‘ζήσουμε’ τη χανσεατική εποχή της πόλης του 13ου αιώνα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μουσείου των αυτοκινήτων και να οδηγήσετε κάποια από αυτά. Το απόγευμα στη διάθεσή σας για να ανακαλύψετε τα μυστικά της πόλης και να απολαύσετε ένα γεύμα σε κάποιο τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Μονοήμερη εκδρομή

Μετά το πρωινό σας προτείνουμε μια εκδρομή στην περιοχή Sigulda, επονομαζόμενη και ως «Ελβετία της Λετονίας», μια περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, στην κοιλάδα του ποταμού Gauja. Μπορείτε να επισκεφθείτε το ένδοξο κάστρο των ιπποτών Turaida και το σπήλαιο Gutmanis, ένα μοναδικό ποτάμιο σπήλαιο που έχει συνδεθεί με πολλούς θρύλους. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το κάστρο Rundale που βρίσκεται σε απόσταση 76χλμ από τη Ρίγα. Το κάστρο Rundale, αποτελεί τις Βερσαλλίες της Λετονίας και είναι ένα αριστούργημα του μπαρόκ από τον αρχιτέκτονα της ρωσικής αυλής B. Rastrelli, o οποίος σχεδίασε και τα χειμερινά ανάκτορα στην Αγία Πετρούπολη. Χτίστηκε τον 18ο αιώνα και σήμερα έχει υποστεί ήπια αναπαλαίωση, με 40 δωμάτια και χώρους επισκέψιμα με αυθεντική διακόσμηση και επίπλωση. Όσοι μείνετε στη γοητευτική Ρίγα, θα έχετε την ευκαιρία για μια προσωπική εξερεύνηση της πόλης και χρόνο για να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά μουσεία. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Ρίγα - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος στην διάθεσή σας για να κάνετε μια βόλτα στην αγορά της πόλης. Δοκιμάστε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών, πίτες και οι λάτρεις της μπύρας μπορούν να δοκιμάσουν την τοπική μπύρα  Aldaris ή το Rigas Melnais Balzams, το «μαύρο βάλσαμο της Ρίγα», δυνατό οινοπνευματώδες λικέρ που παράγεται μόνο στη Λετονία από το 1755. Αργότερα μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Το άτομο σε δίκλινο από 165€

Το άτομο σε μονόκλινο από 290€

(η τιμή εξαρτάται από την διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται :
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε 4* κεντρικό ξενοδοχείο
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Ενημερωτικά έντυπα
  • Εξειδικευμένες πληροφορίες και προτάσεις
  • Ξενάγηση 2ωρη περιπατητική της Ρίγα (αγγλικά ή ελληνικά)

Σημείωση: Υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής του προγράμματος σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ταξιδιώτη. 

Δεν περιλαμβάνονται :
  • Μεταφορές και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρίγα, Ρίγα-Αθήνα
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Τυχόν είσοδοι σε μουσεία και φιλοδωρήματα
  • Προαιρετικές εκδρομές

Σημείωση: Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαική κάρτα ασφάλισης – ασθένειας

Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία Α κατηγορίας