">

Σουηδια - Φινλανδια
Ταξίδι στη Στοκχόλμη με κρουαζιέρα στο Ελσίνκι

Το ταξίδι με μια ματιά

Ταξίδι στη Στοκχόλμη, την πόλη αντιθέσεων, και το ανατρεπτικό Ελσίνκι. Η Στοκχόλμη είναι μια πόλη αστική και ταυτόχρονα κοντά στη φύση. Η ατμόσφαιρα της είναι ανοικτή και φιλόξενη, με την ποικιλομορφία και την καινοτομία να ενθαρρύνονται. Είναι μια πόλη για όλους. Το μοντέρνο και μυστηριώδες Ελσίνκι από την άλλη, υπόσχεται να σας εκπλήξει με το design, την αρχιτεκτονική και το πράσινό του.

Σημαντική σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

 

Πληροφορίες ταξιδιού

1η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση για Στοκχόλμη

Πτήση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για τη Στοκχόλμη. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Στοκχόλμη

Πρωινό σε μπουφέ και μια πρώτη γνωριμία με την “Βενετία του Βορρά”, η οποία βρίσκεται χτισμένη πάνω σε δεκάδες νησιά. Περιηγηθείτε στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης (Gamla Stan), το παλάτι, το δημαρχείο (Stockholms Stadshus), τη Βασιλική Όπερα, το Κοινοβούλιο, τους εμπορικούς δρόμους και το λιμάνι της πόλης. Στη συνέχεια, αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο που στεγάζει το πολεμικό πλοίο «Βάσα», το οποίο ανασύρθηκε από το βυθό του λιμανιού της πόλης τα τελευταία χρόνια. Το  απόγευμα κάντε μια βόλτα στα καταστήματα της παλιάς πόλης για αναμνηστικά και πιείτε τον καφέ σας σε κάποιο γραφικό καφέ. Το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε κάποιο από τα τοπικά εστιατόρια της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Στοκχόλμη και κρουαζιέρα για Ελσίνκι

Πρωινό και έχετε ακόμα χρόνο να  γνωρίσετε λίγο καλύτερα τη Στοκχόλμη. Μετάβαση στο λιμάνι το απόγευμα, όπου θα επιβιβαστείτε στο κρουαζιερόπλοιο που κάνει το ταξίδι για Ελσίνκι μια πραγματικά όμορφη εμπειρία! Τακτοποίηση στις καμπίνες και η εξερεύνηση του πλοίου. Προτείνουμε να καθίσετε σε ένα από τα αναπαυτικά σαλόνια ή καταστρώματα του πλοίου και να απολαύσετε τη διαδρομή. Διανυκτέρευση εν πλω σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα.

4η ΗΜΕΡΑ: Ελσίνκι

Το πρωί καθώς φτάνουμε στο λιμάνι του Ελσίνκι μέσα από το αρχιπέλαγος, περνάμε δίπλα από το θαλάσσιο φρούριο Suomenlinna, το επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε 6 νησιά. Άφιξη στο Ελσίνκι το πρωί και γνωριμία με την «Κόρη της Βαλτικής». Προτείνουμε να δείτε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι (Kauppatori), τον ορθόδοξο ναό Uspenski, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Sibelius, την περίφημη εκκλησία των βράχων (Temppeliaukio). Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε κάποιο από τα μουσεία, όπως το καινούργιο μουσείο μοντέρνας τέχνης Kiasma ή το εθνικό μουσείο της Φινλανδίας (Suomen kansallismuseo), ή να δείτε το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Σκανδιναβίας, το Stockmann. Διανυκτέρευση στο Ελσίνκι.

5η ΗΜΕΡΑ: Ελσίνκι - Αθήνα

Μετά το πρωινό έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα στο Ελσίνκι πριν από τη μετάβαση σας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

(Η τιμή εξαρτάται από την διαθεσιμότητα και την ημερομηνία αναχώρησης)

Περιλαμβάνονται :
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Στοκχόλμη σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας
 • Μια διανυκτέρευση σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα στο δρομολόγιο Στοκχόλμη – Ελσίνκι ή αντίστροφα.
 • Μια διανυκτέρευση στο Ελσίνκι σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας.
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
 • Ενημερωτικά έντυπα για τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι
 • Εξειδικευμένες πληροφορίες και προτάσεις
 • Ξενάγηση 2ωρη περιπατητική του Ελσίνκι (αγγλικά ή ελληνικά)
 • Ξενάγηση 2ωρη περιπατητική της Στοκχόλμης (αγγλικά ή ελληνικά)

 

Δεν περιλαμβάνονται :
 • Μεταφορές και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Στοκχόλμη και Ελσίνκι-Αθήνα μέσω σταθμού ή αντίστροφα
 • Φόρους αεροδρομίων και επίναυλους καυσίμων
 • Εισόδους σε μουσεία
 • Φιλοδωρήματα

Σημειώσεις:

 • Υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής του προγράμματος σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ταξιδιώτη. 
 • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαική κάρτα ασφάλισης – ασθένειας

Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία Α κατηγορίας

Παρόμοια Ταξίδια