">

Λιθουανια
Ταξίδι στο Βίλνιους

Το ταξίδι με μια ματιά

Η μεγαλύτερη χώρα της Βαλτικής, η Λιθουανία είναι μια χώρα με κάστρα, λίμνες και δάση. Λοφώδης και παραλιακή, συναρπάζει με την πολύχρωμη και ανατρεπτική ιστορία της και την έντονη προσωπικότητά της! Το Βίλνιους είναι μια «τοσοδούλα» και γοητευτική πρωτεύουσα, με την μπαρόκ αισθητική της Παλιάς Πόλης του 1323 και το γραφικό τοπίο που συμπληρώνουν οι ποταμοί Neris και Vilnia. Πολιτιστικά δραστήρια, πάντα κάτι συμβαίνει! Από βραδιές κλασσικής μουσικής μέχρι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, εμπορικά πανηγύρια και διεθνείς εκθέσεις. 

Σημαντική σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

 

Πληροφορίες ταξιδιού

1η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση για Βίλνιους

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Βίλνιους. Άφιξη  στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, που είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Neris και Vilnia. Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε να κάνετε ένα βραδινό περίπατο σε αυτή την όμορφη πόλη και να δειπνήσετε σε κάποιο τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση. 

2η ΗΜΕΡΑ: Βιλνιους

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη μέρα με μια περιήγηση στην πόλη. Το Βίλνιους είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Λιθουανίας. Θα επισκεφθούμε αξιοθέατα όπως τον Καθεδρικό Ναό με τους μοναδικούς θησαυρούς, την εκκλησία της Αγίας Άννας, ένα θαυμάσιο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής και την πύλη της Αυγής (Gate of Dawn). Επίσης, ένα ιστορικό κτίριο είναι και το πανεπιστήμιο του Βίλνιους (Vilniaus Universitetas) που ιδρύθηκε το 1579. Αξίζει να θα δείτε ακόμα το ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ: Εκδρομή Τρακαΐ και Κάουνας

Σήμερα, αφού απολαύσουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο, σας προτείνουμε μια εκδρομή  στην αρχαία πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Τράκαϊ (Trakai). Το Τράκαϊ είναι η αρχαία πρωτεύουσα του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας και βρίσκεται 25 χλμ νότια του Βίλνιους. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι το κάστρο του Τράκαϊ, του 14ου αιώνα, η λίμνη Galve, τα ερείπια των μεσαιωνικών  κατοικιών κατά μήκος του δρόμου, όπως και ο τόπος λατρείας τους, το Kenessa. Tο κάστρο φιλοξενεί ένα ιστορικό μουσείο το οποίο χρησιμοποιείται και σαν χώρος κονσέρτων κλασσικής μουσικής, αλλά και θεατρικών παραστάσεων. Δοκιμάστε τις τοπικές λιχουδιές γευματίζοντας σε κάποιο παραδοσιακό εστιατόριο. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στην πόλη Κάουνας (Kaunas), η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και ήταν προσωρινή πρωτεύουσα κατά το 1920. Εδώ βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης, το εντυπωσιακό City Hall, το οποίο υπήρξε δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακή, κατοικία του Τσάρου αλλά και δημαρχείο. Σας προτείνουμε επίσης επίσκεψη στον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου αλλά και το μουσείο τέχνης Γκιουρλιόνις (Ciurlionis), όπου στεγάζονται έργα του μεγάλου ζωγράφου και συνθέτη. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να κάνετε μία βόλτα με το τελεφερίκ Αλεκσότας (Aleksotas Hill) ή Ζαλιακάνις (Žaliakalnis), απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της πόλης και των τριγύρω περιοχών. Το απόγευμα επιστροφή στο Βίλνιους. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Βίλνιους - Αθήνα

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, ίσως έχετε ακόμα λίγο χρόνο ελεύθερο για μια τελευταία βόλτα στο Βίλνιους πριν την μετάβαση σας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Το άτομο σε δίκλινο από 160€

Το άτομο σε μονόκλινο από 275€

(η τιμή εξαρτάται από την διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται :
 • Τρεις διανυκτερεύσεις σε 4* κεντρικό ξενοδοχείο
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Εξειδικευμένες πληροφορίες και προτάσεις
 • Ξενάγηση 2ωρη περιπατητική του Βίλνιους (αγγλικά ή ελληνικά)

Σημειώσεις:

 • Υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής του προγράμματος σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ταξιδιώτη. 
 • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαική κάρτα ασφάλισης – ασθένειας
Δεν περιλαμβάνονται :
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βίλνιους– Αθήνα
 • Μεταφορές και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα
 • Τυχόν είσοδοι σε μουσεία
 • Εκδρομή στο Τράκαϊ – Κάουνας

 

Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία Α κατηγορίας