">

Ισλανδια
7 ημέρες στη Νότια Ισλανδία για μια καλοκαιρινή περιπέτεια (Αναχώρηση: 11 Αυγούστου 2022)

Ανακαλυπτουμε τα γεωλογικα μυστηρια της Ισλανδιας

Το ταξίδι με μια ματιά

Είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Από τα συναρπαστικά τοπία που κάνουν τον καθένα να νιώθει σαν ένας επαγγελματίας φωτογράφος, μέχρι την φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα, η Ισλανδία καλεί τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες να την ανακαλύψουν ξανά και ξανά! Αυτή η μικρή, γεωθερμικά ενεργή χώρα, αποτελεί την ιδανική επιλογή για περιπετειώδεις ταξιδιώτες που αναζητούν θεαματικά φυσικά αξιοθέατα και μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία. Τα ηφαιστειακά τοπία, οι παγετώνες, οι καταρράκτες και  οι ιαματικές πηγές θα σας συναρπάσουν. H εκδρομή αυτή είναι μια εύκολη περιήγηση της Νότιας Ισλανδίας στην οποία όλοι μπορούν να λάβουν μέρος. Το ταξίδι πραγματοποιείται με μικρή ομάδα ατόμων, σχεδόν “privé” ,με  ελληνόφωνο αρχηγό.

 

Όλα μας τα ταξίδια πραγματοποιούνται και ατομικά σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις!

 

Πληροφορίες ταξιδιού

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα. Συνάντηση με τον αρχηγό  και αναχώρηση. Άφιξη στο Ρέικιαβικ  μέσω σταθμού και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ισλανδίας.
Διανυκτέρευση.
 

2η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

O πεπειραμένος αρχηγός μας σε ένα περίπατο, θα σας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Δημαρχείο με τη Λίμνη του, το Κοινοβούλιο, την εκκλησία HallgrΙmskirkja στο κέντρο της πόλης, τον Ταξιδιώτη του Ήλιου εμπνευσμένο από τον Μ.  Αλέξανδρο, τον Καθεδρικό Ναό. Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης και το άγαλμα του  Ingolfur Arnarson, του πρώτου άποικου της περιοχής που έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, που βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ο περίπατος μας τελειώνει στο παλιό λιμάνι και το πολιτιστικό κέντρο Χάρπα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Αναχωρούμε για το Νότο μετά το πρωινό μας.  Περνάμε το Σέλφος (Selfoss) και τη Χέλα (Hella), έχοντας πάντα στα αριστερά μας το γνωστό ηφαίστειο Χέκλα  (Ηekla), ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας με περισσότερες από 20 εκρήξεις να έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Επίσκεψη του Σέλιαλάντφος (Seljalandfoss) και ίσως κάποιοι καταφέρουν να ανακαλύψουν και τον κρυμμένο καταρράκτη Γκλίγιουφραφος (Gljúfrafoss).
Συνεχίζουμε για την περιοχή Σκόγκαφος (Skógafoss), τον υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας, συνδεδεμένο με πολλούς μύθους. Γεύμα και η επόμενη στάση μας είναι το Πάρκο Μνήμης Λάουφσκαλαβαρντα (Laufskálavarða), πριν γνωρίσουμε και περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγι Φγιάδραργλιουφουρ (Fjaðrárgljúfur). Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Μέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούς Ντβεργκχαμάρ (Dverghamrar) και Χαούλδοκβιστ (Haoldukvisl), που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Περνάμε την γέφυρα-μνημείο Σκέιδαρα (Skeiðará), κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημμύρα που ακολούθησε.
Στην πορεία μας για τον παγετώνα Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), θα επισκεφθούμε το πάρκο Σκάφταφελ (Skaftafell) και τους καταρράκτες Χούφναφος (Hufnafoss), Μαγκνουσαρφος (Magnusarfoss) και Σβάρτιφος (Svartifoss), τον Μαύρο Καταρράκτη.
Άφιξη στην λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον (Jökulsarlón),  ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους  ταξιδιώτες.
Ακολουθεί βόλτα με τα αμφίβια πλοιάρια στο Εθνικό Πάρκο Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), το οποίο καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Απολαύστε το θέαμα και αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες. Η Μαύρη Παραλία με την σπηλιά από βασάλτη όπου εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα χαριτωμένα puffins.
Καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου" θα γνωρίσουμε την "εξοχή της Ισλανδίας" και τον κρατήρα Κέριδ (Kerið). Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ένας από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Στρόκουρ (Strokkur), ο μεγάλος Πίδακας Γκέισερ (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα.

Σήμερα η περιοχή είναι εθνικό πάρκο. Συνεχίζουμε για το Γκούλφος (Gulfoss), τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι.  Καταλήγουμε στο Θίνγκβελιρ (Pingvellir), μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Θίνγκβελιρ (Pingvellir) βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Θίνγκβαλαβατν (Pingvallavatn), τη μεγαλύτερη του νησιού.

Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης.  Πριν την επιστροφή μας στο Ρέικιαβικ είναι η  ώρα να απολαύσουμε τα ζεστά νερά της «Μπλέ λίμνης».
Μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό. Εδώ λοιπόν θα απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας.
Διανυκτέρευση  στο Ρέικιαβικ.

6η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα για να απολαύσετε την πόλη στο δικό σας ρυθμό. Προτείνουμε  να συμμετάσχετε σε ένα προαιρετικό σαφάρι φαλαινών
που ξεκινάει από το παλιό λιμάνι. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Ρέικιαβικ στην καρδιά της πόλης.

7η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

11 Αυγούστου 2022

Το άτομο στο δίκλινο: € 2150
Μονόκλινο: € 2780
Φόροι αεροδρομίων: € 450

Περιλαμβάνονται :

• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ρέικιαβικ - Αθήνα μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
• Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση
• 3 ημέρες πλήρης γύρος του νότου με ιδιωτικό λεωφορείο
• 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων με ιδιωτικό μπάνιο στο Ρέικιαβικ και την εξοχή της Νότια Ισλανδίας
• Πρωινό καθημερινά
• Ολοήμερη εκδρομή: Χρυσός Κύκλος
• 4 γεύματα
• Βόλτα/ γνωριμία της πόλης του Ρέικιαβικ
• Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
• Βόλτα με  αμφίβια βάρκα στην Λίμνη του Παγετώνα Vatnajokull
• Επίσκεψη Πάρκου Skaftafell
• Επίσκεψη πάρκου Þingvellir
• Επίσκεψη των πιο γνωστών καταρρακτών της Ισλανδίας
• 1 χειραποσκευή
• 1 αποσκευή έως 20 κιλά
• Blue Lagoon με μεταφορές, είσοδος, χρήση πισίνας και μια πετσέτα)
• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
• Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Δεν περιλαμβάνονται :

•    Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα
•    «Κυνήγι θέασης φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’ των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα. (95€)
•    Eπίσκεψη στην σπηλιά λάβας Raufarhólshellir   Lava Cave (€90)
•    Φόροι αεροδρομίων και λοιπά τέλη: 450€
 

Κωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

SK 778

11/08

ATH - CHP

13.15

15.30

Αθήνα -  Κοπεγχάγη

SK6161

11/08

CHP - KEF

21.10

22.25

Κοπεγχάγη -  Κεφλάβικ

SK6156

17/08

KEF - ARN

07.35

12.45

Κεφλάβικ -  Αρλάντα

SK1833

17/08

ARN - ATH

16.20

21.00

Αρλάντα - Αθήνα


 

  • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας

 

Παρόμοια Ταξίδια