Λετονια

Η Λεττονία, η καρδιά της Βαλτικής έχει να επιδείξει πολιτιστικά αποτυπώματα που μαρτυρούν την πλούσια και ιδιαίτερη ιστορία της. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά αυτή η μικροσκοπική και ζωηρή χώρα της Βαλτικής που πριν μόλις δύο δεκαετίες ανεξαρτητοποιήθηκε οριστικά, είναι ένας αξέχαστα γοητευτικός και γαλήνιος προορισμός.

Με ομορφιά τροφή για τα μάτια και την φαντασία, διαχρονική κομψότητα και ανεξάντλητη μίξη παλαιού και νέου, η γοητεία της  πρωτεύουσας Ρίγα είναι τόσο δυνατή όσο το σκούρο "Βάλσαμο της Ρίγας"! Γνωστή για το μοναδικό Φεστιβάλ Χώρου και Μουσικής και την Παλιά Πόλη της,, αυτή η νεραΐδένια πόλη, επονομαζόμενη και "Παρίσι της Ανατολής", αναπτύσσεται ταχύτατα. Ανακαλύψτε την πριν αλλάξει!

Η πρωτεύουσα της Λετονίας η Ρίγα είναι και η μεγαλύτερη πόλη της Βαλτικής όπου αποτελεί ένα συναρπαστικό συνδυασμό υπερήφανης λετονικής παράδοσης και επιρροών από τις διάφορες χώρες που την είχαν κατακτήσει στο παρελθόν. Η Λετονία ανεξαρτητοποιήθηκε ξανά το 1991 και η UNESCO χαρακτήρισε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το κέντρο της Ρίγας, με τα εντυπωσιακά κτίρια αρ νουβό. Η Ρίγα άρχισε να υποδέχεται μαζικά τους τουρίστες μετά την εμφάνιση των οικονομικών αεροπορικών ταξιδιών. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν άνετα με τα πόδια την παλιά πόλη και τα άφθονα μπαρ και εστιατόρια της Ρίγας. Ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο δίκτυο λεωφορείων και τραμ προσφέρει εύκολη μεταφορά στη νέα πόλη.

 

Εναλλακτικες Προτασεις

Λετονία