Λιθουανια

Η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Βαλτικής,  η Λιθουανία ,είναι μια χώρα με κάστρα, λίμνες και δάση. Λοφώδης και παραλιακή, μέλος της Ε.Ε από το 2004, αποτελεί σήμερα όσο ποτέ άλλοτε δημοφιλέστατο προορισμό για τους ένθερμους ταξιδιώτες.Το γραφικό τοπίο συμπληρώνεουν οι ποταμοί Neris και Vilnia, ενώ ως πολιτιστικά δραστήρια πόλη που είναι, πάντα κάτι συμβαίνει!Από βραδιές καλσσικής μουσικής  μέχρι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης , εμπορικά πανηγύρια και διεθνείς εκθέσεις.
Ανακαλύψτε την τοσοδούλα και γοητευτική πρωτεύουσα, το Βίλνιους, όπου επιβάλλει την παρουσία της η Baroque αισθητική της Παλιάς Πόλης του 1323, με τη πανέμορφη παλιά συνοικία που περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θα σας συναρπάσει με την πολύχρωμη και ανατρεπτική ιστορία της και την έντονη προσωπικότητά της!

Η Λιθουανία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το Βιλνιους είναι η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Λιθουανίας.
Το Βιλνιους είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας: η έκταση της είναι περίπου 400 τ.χ και οι κάτοικοι ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο (2006), το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο ένα-έβδομο (1/7) του πληθυσμού της Λιθουανίας. Η πυκνότητα πληθυσμού είναι 1413 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Οι Λιθουανοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού της πόλης ( 57,8%), το Βιλνιους κατοικείται επίσης από Πολωνούς (18,7%), Ρώσους (14%), Λευκορώσους (4%) και Εβραίους (0,5%). Το υπόλοιπο 5% αποτελείται από διάφορες άλλες εθνικότητες. Η μέση ηλικία είναι τα 38,4 χρόνια (για τους άνδρες 35,9 – για τις γυναίκες 40,4), και υπάρχουν 50,000 περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες.

Η διαχείριση της εξουσίας και οι επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας συγκεντρώνονται στο Βιλνιους. Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών είναι καλά αναπτυγμένες στην χώρα και οι πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές σχεδόν παντού στην πρωτεύουσα.
Η Λιθουανία είναι μεταξύ των πρωτοπορών Ευρωπαϊκών χωρών στις τηλεπικοινωνίες. Γι αυτό και το να βρείτε στο Βιλνιους ένα internet καφέ η μια ζώνη wireless internet είναι κάτι πολύ εύκολο. ( Pilies, Vokieciu, A. Gostauto, Konstitucijos Ave, Gedimino Ave, Cathedral Sq, Vilnius International Airport, Vilnius Tourist Information centers, Town Hall και άλλες περιοχές).

Οι Λιθουανοι – και ειδικότερα οι κάτοικοι του Βιλνιους – κατατάσσονται στους πιο μορφωμένους πολίτες της Ευρωπαϊκης Ένωσης και κατά μέσο όρο μιλούν περισσότερες γλώσσες από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ. Οι επισκέπτες της χώρας μπορούν εύκολα να διακρίνουν την φιλοξενία και την φιλικότητα των Λιθουανών, τα οποία είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά τους

Εναλλακτικες Προτασεις

Λιθουανία