Εσθονια

Αυτή η λίγο γνωστή αλλά πολύ αγαπητή μικρή χώρα έχει το μέλλον να της κλείνει το μάτι! Η πανέμορφη μεσαιωνική πρωτεύουσα έλκει κάθε ταξιδιώτη που θέλει να συνδυάσει μεγαλεπήβολη  αρχιτεκτονική, συναρπαστική νυχτερινή ζωή και φυσική ομορφιά παρθένων δασών και λιμνών. Αυτό το ταξίδι θα μείνει για πάντα στην καρδιά σας!

Η πιο «θεατρική» από τα κράτη της Βαλτικής, η Εσθονία είναι διάσημη για τα τεράστια δάση της και τους υπέροχους υγροτόπους, τα απομακρυσμένα νησιά και, φυσικά, το ότι είναι ένα από τα πιο φιλικά και προοδευτικά έθνη της Ευρώπης.
Αραιοκατοικημένη και καταπράσινη, εμφανής η ιστορία ξένης κυριαρχίας, όπως και για τους βαλτικούς γείτονές της. Διατήρησε την κουλτούρα και την γλώσσα της κατά τα χρόνια της ως Σοβιετική προσάρτηση, και το 1991 ανεξαρτητοποιήθηκε και μέσα σε 2 δεκαετίες έχει μεταμορφωθεί από κομμουνιστική κοινωνία σε λαμπρό παράδειγμα σύγχρονης χώρας.

Περιπλανηθείτε στον ιστορικό και αρχιτεκτονικό πλούτο του Ταλίν, του κέντρου της παλιάς πόλης με το μεσαιωνικό Δημαρχείο, (14ου- 15ου αιώνα) , τα Μεσαιωνικά τείχη που ακόμα διατηρούνται (τα δύο τρίτα), τα στενά δρομάκια, τα περίτεχνα αετώματα στις οροφές, πύργους και ναούς, δείτε το κάστρο Toompea, το αγαπημένο σημείο αναψυχής του πάρκου Kadriorg με το Παλάτι του Μεγάλου Γεωργίου και το υπαίθριο μουσείο.

Εναλλακτικες Προτασεις

Εσθονία